El Barça guanya la copa i completa la trilogia

Final de copa. L’equip de Lluís Cortés supera el Llevant per 4-2 i tanca una temporada de somni amb tres títols (Lliga, Champions i Copa) en 22 dies

El Barça ha guanyat avui a Butarque contra el Llevant la seva vuitena copa de la història –la setena en els últims onze anys– i ha completat la seva particular trilogia en una temporada 2020/21 absolutament per emmarcar. Campiones de lliga, Champions i copa en només 22 dies. Maig idíl·lic.

Si a Göteborg l’equip va tardar només mig minut a perforar la porteria del Chelsea, avui a Butarque les blaugrana han tardat cinc minuts a castigar el Llevant. Ha estat Patri Guijarro amb una gran rematada de cap en un córner executat per Martens (5’). L’holandesa ha estat una de les grans protagonistes de la nit i ha assistit en els tres primers gols del Barça. Una altra centrada seva al cor de l’àrea l’ha culminat de cap Alexia Putellas, després de pentinar la pilota i penalitzar així la sortida en fals de María, la portera del Llevant (20’). El tercer gol de les blaugrana també ha estat a pilota aturada i també amb el cap. Tercera pilota a l’olla de Martens i gran anticipació de Marta Torrejón (29’), que avui ha sumat el seu novè trofeu de copa (set amb el Barça i dues amb l’Espanyol).

Amb el 3-0 el Barça ha caigut en la relaxació i a diferència del Chelsea en la final de la Champions, el Llevant no s’ha rendit i ha tornat a entrar en el partit amb dos gols en menys de deu minuts: el 3-1 ha estat obra d’Alba Redondo després d’un malentès entre Pereira i Cata Coll i el 3-2 ha portat la firma de Banini.

Però la reacció del Llevant ha quedat tallada amb el quart gol del Barça, obra d’Alexia. La de Mollet ha robat una pilota a Zornoza en una posició compromesa pel Llevant, després d’una passada massa arriscada de la central Rocí Gálvez, i la mateixa Alexia ha definit amb encert per superar de nou la portera del Llevant. Cinquè gol de Putellas en aquesta copa (màxima golejadora) i segon doblet seguit, un a semis contra el Madrid CFF i un altre avui en la final.

El Barça encara hauria pogut fer el cinquè, però la rematada de Crnogorcevic després de l’enèssima centrada de Martens ha acabat tocant a la fusta.