Barça

Kun: “Si Messi es queda, que crec que sí, ho donarem tot pel Barça”

El Barça tanca la incorporació de Sergio Agüero per dues temporades, amb una clàusula de rescissió de 100 milions

El davanter assegura en la seva presentació que el seu genoll està en perfecte estat

El primer fitxatge de la segona etapa de Joan Laporta en la presidència del FC Barcelona, Sergio Kun Agüero, podria haver estat un dels fitxatges de la seva primera època. Tot i això, en la seva presentació –que, contra tot pronòstic, va tenir lloc ahir al vespre–, el màxim mandatari blaugrana el va rebre amb el millor dels somriures i, fins i tot, va aprofitar per enviar als culers un missatge encoratjador. “Amb tu comencem a retornar l’alegria al barcelonisme”, va dir-li. “Sempre has estat un futbolista desitjat pel Barça. El teu estil encaixa amb la nostra manera de jugar”, li va deixar anar també. Laporta haurà de construir un equip low cost, però ho farà sense perdre l’optimisme.

Sergio Agüero va viure una jornada frenètica, abans i després de la seva presentació a l’Auditori 1899. Potser per això, just abans d’aparèixer davant dels mitjans de comunicació, va tenir un lleu mareig que va retardar la seva sortida. En tot cas, al matí el davanter argentí, que demà farà 33 anys, va passar per la clínica Creu Blanca, on el doctor Ramon Cugat va examinar el seu genoll esquerre, operat fa un any per ell mateix. Més tard va passar la pertinent revisió mèdica per part del FC Barcelona i, ja a la tarda, va signar el contracte per dues temporades, fins al 30 de juny del 2023, amb una clàusula de rescissió de 100 milions d’euros, que el lligarà al club blaugrana. Finalment, Agüero, que arriba després de deu anys en el Manchester City, va tancar el dia volant cap a l’Argentina, on es concentrarà amb la seva selecció per preparar la copa Amèrica.

Assegut, entre Joan Laporta i el director de futbol, Mateu Alemany, i al davant de la premsa, Kun Agüero es va mostrar feliç i relaxat, encara que el seu discurs no va ser especialment eloqüent, ni va fugir dels tòpics. “De ben petit vaig dir que algun dia jugaria al Barça i soc aquí. No m’ho imaginava, però quan apareix una oportunitat com aquesta qualsevol futbolista ve corrent cap aquí”, va dir en la seva primera resposta. La principal pregunta que tocava fer-li, però, tenia com a protagonista un bon amic seu: Leo Messi. El fitxatge d’Agüero suposa la continuïtat del geni de Rosario? “Esperem poder jugar junts. Jo negocio amb el Barça des de fa temps, en Leo i el club prendran la decisió que més els convingui. Però seria un plaer i un orgull poder jugar amb ell. El conec bastant i, si continua aquí, que crec que sí, intentarem donar el millor pel Barça”, va contestar l’argentí, que, més tard, explicaria que parla tots els dies amb Messi i que ja l’havia felicitat.

Koeman i Guardiola

Qui serà l’entrenador del Barça la pròxima temporada? L’altra gran pregunta que sobrevola l’actualitat blaugrana va aparèixer també en la roda de premsa de presentació d’Agüero. “No és assumpte meu. El club prendrà la millor decisió, no tinc el dret d’opinar sobre aquest tema”, va etzibar el davanter argentí, que, per altra banda, va reconèixer que no havia parlat amb Ronald Koeman. Això sí, no va estalviar elogis a Pep Guardiola quan el nom del de Santpedor va aparèixer: “En Pep és un crac. Des que va arribar al City va proposar un futbol diferent. A mi m’ha ajudat molt, perquè la seva proposta suposa mantenir la pilota tot el temps.” Agüero va revelar que, en el dinar de celebració del títol de la Premier League, Guardiola se li va apropar per dir-li: “Te’n vas al millor equip del món”, però no va voler opinar sobre un possible retorn del tècnic català al Barça.

El veterà davanter arriba en plena forma i motivat al màxim. “Primer vull fer una bona pretemporada. Després, decidirà l’entrenador. No considero que hagi de ser un titular fix”, va manifestar. “En el City he fet nou, de deu, anys mot bons. La temporada passada no va anar bé perquè el genoll em va impedir jugar durant un temps, però en els últims quatre mesos m’he sentit molt bé físicament. El meu genoll ara està en perfecte estat i vull demostrar aquí el que vaig fer al City.” Que així sigui, doncs. Avui, per cert, és el torn d’Èric Garcia.

EXPERIÈNCIA

Agüero, que demà fa 33 anys, ha jugat les deu últimes temporades al Manchester City

LAPORTA

“Amb tu comencem a retornar l’alegria al barcelonisme”, va dir el president

EL KUN EN QUATRE FRASES

Messi? Esperem jugar junts. Jo negocio amb el Barça des de fa temps. Ell i el club prendran la decisió que els convingui
No m’ho esperava, però quan apareix l’oportunitat de venir a un club com el Barça, qualsevol futbolista hi va corrent
Vull fer una bona pretemporada. Després, decidirà l’entrenador. No considero que hagi de ser un titular fix
En el dinar de celebració de la Premier, Guardiola se’m va apropar i em va dir: «Te’n vas al millor club del món»

El tango i les variables del contracte del Kun Agüero

Sonava Por una cabeza en la veu de Carlos Gardel quan Sergio Agüero va treure el cap a l’Auditori 1899. L’acompanyaven el vicepresident primer, Rafa Yuste; el director de futbol, Mateu Alemany, i el president, Joan Laporta, que, d’entrada, el va omplir de floretes. “El tango és tan excitant com tu”, li va arribar a dir. Agüero, que no podia evitar la riallada, reconeixia que no sabia ballar tango. Tant s’hi val, era el dia del Kun i tocava riure-li totes les gràcies. “Confies en tu mateix i això ens agrada encara més”, li va dir el president després d’insinuar el que, més tard, confirmaria Mateu Alemany: que el que cobrarà Agüero dependrà, en bona mesura, d’un seguit de variables en funció del seu rendiment. Aquest diari ha pogut saber que les variables compten els partits jugats i els títols aconseguits, lliga i Champions especialment. Res fora del que és normal, en tot cas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)