Barça

Eric Garcia: “Volia tornar i he esperat el que ha fet falta”

Eric Garcia es converteix en el segon fitxatge de l’era de Laporta; el central català signa fins al curs 2025/26 i tindrà una clàusula de rescissió de 400 milions d’euros

Arriba amb la motxilla que suposa la comparació amb Gerard Piqué, però està disposat a triomfar al club de la seva vida

Fa només quatre dies li va tocar experimentar en primera persona la desolació i l’amargor que comporta perdre una final de la Champions i ahir, en canvi, va viure un dels dies més especials i emotius en la seva encara tendra carrera professional com a futbolista. Igual que el Kun Agüero, setmana de contrastos per a Eric Garcia (9 de gener del 2001). El central català torna a casa. Ell és el segon fitxatge de l’era de Laporta i el segon futbolista que fa el recorregut Manchester-Barcelona en les últimes 48 hores.

Eric Garcia signa per a les pròximes cinc temporades (fins a la 2025/26) i tindrà una clàusula de 400 milions d’euros. “És un somni fet realitat. La meva intenció era tornar al Barça i per sort així ha estat. Vull tornar a gaudir amb tots els culers. Ho donaré tot per aquesta samarreta. Aquest és un club d’èxits i lluitarem per això: per guanyar. Aquí s’ha de guanyar sempre”, explicava ahir ja com a nou jugador blaugrana. Clara declaració d’intencions d’un futbolista que als 20 anys torna al club de la seva vida amb ganes de menjar-se el món.

Eric Garcia va entrar al Barça el 2008. Els seus primers passos els va fer a la FCB Escola i el 2017, amb 17 anys, i després de passar per totes les categories inferiors del club, va decidir acceptar l’oferta del City. A Manchester hi ha estat les últimes quatre temporades, a cavall del juvenil, l’equip sub-23 i el primer equip. El seu debut amb el primer equip del City va ser abans de complir els 18 anys, contra el Leicester, a la Carabao Cup. El català s’havia convertit en un futbolista important per als plans de futur de Guardiola, però el fet de no acceptar la renovació que li oferia el City ha comportat que jugués més aviat poc l’últim any. Ell ho tenia clar: la prioritat era tornar al Barça.

L’estiu passat, ell i Memphis Depay van ser dues opcions reals fins a l’últim dia de mercat. En el mercat d’hivern, i amb les eleccions a la presidència del FC Barcelona en marxa, va veure com el seu fitxatge tornava a congelar-se després de diverses reunions entre els tres candidats i la junta gestora. I, ara, un any després, per fi ha arribat el seu gran dia: “Des del primer dia que vaig decidir no renovar amb el City va ser perquè tenia clar que el meu somni era venir aquí al Barça. Volia triomfar al Barça i he esperat el que ha fet falta.”

Per demarcació i pel seu camí d’anada i vinguda Barcelona-Manchester-Barcelona, inevitablement a Eric Garcia se’l compara amb Gerard Piqué. L’un es va foguejar al United i va tornar per només cinc milions d’euros, i l’altre ha madurat al City i ha tornat amb la carta de llibertat. Ell, però, sempre s’ha emmirallat més en jugadors com Carles Puyol i Javier Mascherano: “Que et comparin amb Piqué sempre agrada, però tampoc crec que sigui justa la comparació. Piqué és el millor central dels últims deu anys. Tenir-lo de company serà una alegria i alhora una exigència perquè hauré d’estar al seu nivell.” Curiosament Eric Garcia sempre ha lluït el dorsal 3 a les categories inferiors, com Piqué, i va ser capità de tots els equips del futbol formatiu.

Al vestidor blaugrana coincidirà amb un gran amic: Ansu Fati. Tots dos van coincidir durant cinc anys a la Masia. “Tinc una relació molt bona amb Ansu des d’alevins. Hem mantingut el contacte els anys que jo he estat a Anglaterra. Tinc moltes ganes de tornar a jugar amb ell. De petits somiàvem amb la possibilitat de jugar junts al Camp Nou. Aquest any ha tingut mala sort amb les lesions, però tornarà més fort i segur que gaudirem junts”, diu.

Eric Garcia també va parlar de la seva relació amb Guardiola. Tot i no haver tingut gaire protagonisme a la gespa en l’última temporada per una qüestió de política de club, ell entén que tot ha estat condicionat per la situació contractual i ahir tot van ser bones paraules envers el de Santpedor: “No fa falta que digui quin tipus d’entrenador és Pep Guardiola i tot el que representa. Fa créixer els jugadors, perquè treballa molt tàcticament, i és clar que gràcies a ell també soc millor avui que fa uns anys.” Pròxima parada: l’Eurocopa 2021. L’espera Luis Enrique.

SOBRE GUARDIOLA

Admet que l’ha ajudat a créixer com a futbolista, sobretot tàcticament

EUROCOPA 2021

Serà el primer jugador de la FCB Escola que jugarà una Eurocopa amb l’absoluta

LES XIFRES DEL CONTRACTE

5
temporades.
Eric Garcia serà blaugrana almenys fins al curs 2025/26. Anterior etapa: 2008-2017

EL PROTAGONISTA

400
milions d’euros
és la seva nova clàusula de rescissió; 300 més que la del Kun Agüero.
Piqué és el millor central dels últims deu anys. Tenir-lo de company serà una alegria i un repte perquè hauré d’estar al seu nivell
Tinc una relació molt bona amb Ansu des d’alevins. De petits somiàvem poder jugar junts al Camp Nou
Eric Garcia
És un somni fet realitat. La meva intenció era tornar al Barça i per sort així ha estat. Sé que l’exigència serà molt gran
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)