Primera derrota del curs en la lliga de les tricampiones

Barça. Dos dies després de guanyar la copa i de certificar el triplet, les jugadores de Cortés paguen el cansament i cauen al camp de l’Atlético

At. Madrid 4 Barça 3

AT. MADRID:Lindahl; Knaak, Aleixandri, Tounkara, Strom (Menayo, 74’); Meseguer, Santos; Amanda Sampedro (Duggan, 74’), Deyna (Claudia Iglesias, 90+3’), Ludmila (Ajara, 89’); Ajibade (Laurent, 46’).BARÇA:Sandra Paños; Crnogorcevic, Mapi León, Laia Codina, Melanie; Vicky Losada (Alèxia, 66’), Hamraoui (Patri Guijarro, 46’), Mariona (Aitana, 66’); Jana (Marta Torrejón, 71’), Oshoala i Bruna Vilamala (Jenni Hermoso, 46’).GOLS:1-0 (12’) Amanda Sampedro. 1-1 (19’) Bruna. 1-2 (36’) Oshoala. 2-2 (60’) Laurent. 3-2 (66’) Laurent. 3-3 (75’) Torrejón. 4-3 (79’) Deyna.ÀRBITRE:Frías Acedo. T.G.: -.PÚBLIC:430 espectadors al Centro Wanda d’Alcalá de Henares.

No s’hi jugaven res i tenien la lliga a la butxaca, però volien guanyar per acabar el campionat amb un ple de victòries. No podrà ser: dos dies després de guanyar la copa i de certificar la consecució del triplet, el Barça va pagar el cansament i va caure al camp de l’Atlético de Madrid, en un partit ajornat corresponent a la jornada 27. L’equip madrileny va tornar a creuar-se en el camí, com en la supercopa d’Espanya, per espatllar la temporada perfecta.

Després de ser rebudes amb un respectuós passadís per les seves rivals, les blaugrana, amb un onze ple de jugadores no habituals, van encaixar el primer gol de seguida: en el minut 12, Amanda Sampedro va superar Sandra Paños amb un magnífic xut des de la frontal que va entrar per l’escaire. L’empat, però, no va trigar a arribar. Només set minuts després de l’1-0, Bruna Vilamala va culminar una acció de Jana amb un xut mossegat que es va colar a la porteria de les colchoneras. N’hi va haver més abans del descans, perquè Asisat Oshoala, que havia avisat en unes quantes ocasions, va signar el segon gol del Barça, amb un xut suau que va entrar ajustat al pal.

Lesió de Jenni

El partit, tot i que no decidia res, va ser entretingut i força disputat, amb oportunitats en les dues àrees. L’Atlético va colpejar fort en la segona part i, entre els minuts 60 i 66, va tornar a donar la volta al partit amb dues dianes d’oportunisme de la francesa Laurent. Cortés va anar donant entrada a les seves titulars durant la segona part i una d’elles, Marta Torrejón, va marcar el 3-3 aprofitant un mal refús de la portera, quan s’entrava en el tram final del duel.

Semblava que el Barça tornaria a marcar, però una combinació entre Duggan i Deyna va sorprendre la defensa blaugrana i Paños va rebre el quart gol. El marcador ja no es va moure i el Barça, a més, va acabar amb deu jugadores perquè Jenni Hermoso va haver de deixar el terreny de joc, lesionada, quan ja s’havien fet els cinc canvis.