Barça

Koeman continua en el Barça

Barça. L’holandès seguirà una temporada més en la banqueta blaugrana. Es pot fer oficial demà després de la reunió de la junta directiva

Ronald Koeman continuarà sent l’entrenador del Barça la temporada vinent. L’holandès es va trobar ahir amb el vicepresident esportiu, Rafa Yuste, i el director de futbol, Mateu Alemany. El període de reflexió anunciat pel president Joan Laporta i d’intercanvi d’idees entre la directiva blaugrana i Koeman ja ha tocat a la seva fi. I la continuïtat de l’entrenador holandès s’anunciarà demà després de la reunió que mantindrà la junta directiva a partir de les dues del migdia en les instal·lacions del club.

Que Laporta ha valorat diferents opcions per substituir l’holandès després de quedar molt decebut pel trist final de lliga del primer equip, no és cap secret. Que no ha trobat el tècnic adequat tenint en compte la situació per la que passa el club, també. Com també ho és que després de diferents missatges enviats des de l’entorn de l’entrenador, Koeman ha acabat apropant posicions amb una directiva que li ha demanat diferents coses per continuar. Una d’elles és que no es repeteixi el que va passar en els últims partits de lliga. Es considera des de la junta directiva que hauria d’haver exigit més als futbolistes i s’espera que ara sigui més exigent, sempre tenint el suport de la junta, que ja va dir que hi hauran canvis importants en la plantilla que podrien afectar inclús a les vaques sagrades. A més, Laporta és cruyffista pur. I se li ha fet saber a Koeman que el sistema de joc habitual del Barça ha de ser el 4-3-3. “Volem un futbol més valent, més ofensiu. Sistemes diferents es poden fer servir en moments puntuals, però res més, només en moments puntuals”, diuen des del club. “Koeman és un bon entrenador i s’ha de deixar assessorar”, continuen. El 5-3-2 no agradava i l’holandès, que va iniciar el passat curs jugant amb un 4-2-3-1, ha acceptat les recomanacions. En les diferents trobades que han hagut, s’ha parlat també amb l’holandès d’algun jugador concret, com Riqui Puig, a qui Koeman ja va recomanar que marxés, que ha tingut poques oportunitats i que des de la directiva es considera molt vàlid.

Trobades, converses, reflexió i finalment acord per la continuïtat del tècnic, a qui també se li donarà alguna de les coses que reclamava i que l’anterior directiva no li va poder donar. S’han anunciat ja les incorporacions de Sergio Agüero, Eric Garcia i Emerson i aviat es faran oficial també les contractacions dels holandesos Wijnaldum i Depay. Els dos arribaran amb la carta de llibertat i els dos havien estat jugadors recomanats per Koeman, que els coneix perfectament de la selecció holandesa.

L’entesa per la continuïtat de Koeman a la banqueta sembla que portarà incorporat un nou contracte per a l’holandès, que passarà a cobrar una quantitat de la seva fitxa depenent d’uns objectius assolits i que inclús tindria la possibilitat de renovar un any més també depenent d’una sèrie d’objectius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)