Barça

Emerson, el brasiler que s’inspira en Dani Alves

Barça. El tercer futbolista incorporat per al curs que ve reforçarà la posició de lateral dret després d’haver jugat al Betis durant dues temporades i mitja

“Història feliç d’un somni fet realitat. Visca el Barça”, piulava ahir, en català, Emerson Aparecido Leite de Souza Júnior, després que es fes oficial que el club blaugrana ha comunicat al Betis que exercirà el dret de tenir el cent per cent dels seus drets. El jove lateral brasiler no amagava la felicitat un cop es va confirmar que ja és, totalment, futbolista del Barça. Emerson va enviar el seu missatge al món des de la concentració amb la selecció brasilera absoluta, on fa uns dies va anar a parar, reclamat per Tite, per substituir el lesionat Dani Alves. Casualitats del destí, el veterà exjugador blaugrana és, juntament amb Cafú, un dels seus ídols. “Li tinc una estima molt especial, és una inspiració per a mi. Espero conèixer-lo algun dia personalment”, manifestava recentment en roda de premsa.

De fet, a més de jugar en la mateixa posició, Emerson Royal comparteix moltes de les característiques del recordat futbolista del São Paulo. És fort i ràpid, dues qualitats que utilitza quan li toca defensar, tot i que és en atac on més destaca. La velocitat i la potència física l’ajuden també de mig camp endavant, on destaca per ser un bon passador. En el Betis de Manuel Pellegrini ha estat el jugador més utilitzat, amb 3.186 minuts repartits en 38 partits, en els quals ha signat quatre assistències –només el superen tres laterals: Jordi Alba, Trippier i Jesús Navas– i dos gols.

El que el fa especialment interessant per al Barça, però, és el seu marge de millora. Amb només 22 anys, Emerson pot evolucionar encara molt. Com Sergiño Dest, amb qui competirà en el cas que es quedi a la plantilla, és un diamant per polir. El seu desig de superació ben segur que l’ajudarà en aquest sentit: nascut en una favela de São Paulo, de la qual se sent tan orgullós que l’exhibeix en un tatuatge, ha lluitat sempre contra tot i contra tots per aconseguir el que vol.

Sigui com sigui, on més li toca millorar és en la fase defensiva. De fet, va començar a jugar com a davanter i això es nota. Per altra banda, també és millorable la seva sortida de pilota i la tria dels moments en què ha de pujar a l’atac. Res que no es resolgui amb una mica més d’experiència. El Barça, en definitiva, no incorpora un lateral dret consagrat, però sí un jugador amb un futur esplèndid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)