Barça

Els dos propers fitxatges seran holandesos

Barça. Dia de treva ahir en una setmana de molts moviments, però els anuncis de les contractacions de Depay i Wijnaldun seran molt aviat

Avui fa vuit dies, Joan Laporta va fer la primera roda de premsa com a president del Barça. Va anunciar que aquesta setmana arribarien reforços. I va complir. Dilluns, Agüero. Dimarts, Eric Garcia. Dimecres, Emerson. Dijous, la continuïtat de Ronald Koeman i la contractació de Jordi Cruyff per a l’àrea esportiva. Ahir va ser un dia més tranquil, tot i que es va continuar treballant als despatxos en la contractació de dos reforços més: Memphis Depay i Georginio Wijnaldum. Tots dos són peticions que Koeman ja havia fet l’estiu passat a l’anterior junta directiva i seran anunciats com a blaugrana ben aviat, tot i que la seva presentació haurà d’esperar al final de l’Eurocopa o a l’eliminació de la selecció holandesa que dirigeix Frank de Boer.

Depay, davanter de 27 anys, ja fa mesos que va anunciar que no renovaria amb l’Olympique de Lió. Han estat uns quants els clubs que s’han interessat en ell, però només va voler escoltar la proposta del Barça. Ja s’havia compromès amb Koeman i havia tancat un preacord amb l’anterior junta directiva fa un any. Una vegada s’ha confirmat la continuïtat de l’holandès a la banqueta, els contactes s’han accelerat, i el club negocia un contracte amb més variables i més favorable del que s’havia negociat. L’acord està molt avançat i s’espera que el fitxatge de Depay sigui oficial en els propers dies. El jugador, que està valorat en 45 milions d’euros, ha estat el segon millor golejador de la lliga francesa –amb 20 gols– i ha repartit dotze assistències en el campionat francès, arribarà gratis.

L’anunci del fitxatge de Depay anirà acompanyat del d’una altra contractació, la del seu company de selecció Georginio Wijnaldum, un altre futbolista que té la total confiança de Koeman. El seu agent i el seu advocat ja han estat dues vegades a les oficines del Camp Nou per negociar i tancar un contracte que s’allargarà fins al 30 de juny del 2024. S’estan acabant de perfilar els últims detalls pel que fa al sou del migcampista i s’espera que la seva arribada es faci oficial abans que comenci l’Eurocopa el dia 11 de juny. Wijnaldum també arribarà gratis després d’haver jugat les últimes cinc temporades al Liverpool. Està valorat en 30 milions d’euros.

Una vegada arribin els dos holandesos, haurà d’accelerar-se l’operació sortida. Pel que fa a més altes, la direcció esportiva estudia l’arribada d’un porter, tenint en compte que Neto marxarà i Ter Stegen està lesionat, i també d’un lateral esquerre per donar sortida a Junior Firpo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)