Barça

La Superlliga, raó del ball de dates de l’assemblea

Barça. L’adhesió total, que els compromissaris han de ratificar, s’ha de prendre abans del 30 de juny

Dijous, després de la reunió de la junta directiva del Barça, es va anunciar que l’assemblea de compromissaris es faria el 4 de juliol. Divendres a la nit, des del club es va informar que finalment se celebrarà el 20 de juny, com estava previst en un principi i com havia anunciat el president Joan Laporta en la roda de premsa del 28 de maig. La raó del canvi de dates es troba en la Superlliga i, també, en l’auditoria encarregada per la nova directiva per conèixer la situació exacta de l’entitat. El Barça, segons el compromís signat amb la Superlliga per l’anterior directiva i ratificat per l’actual, ha de donar una resposta definitiva d’adhesió abans del 30 de juny. Cal recordar que el Barça es va afegir al projecte, però sempre depenent de l’aprovació de l’assemblea. Aquesta ratificació ha d’arribar abans del 30 de juny. Com que l’auditoria no estarà acabada fins al mes de juliol, des de la directiva blaugrana es va acordar dijous retardar unes setmanes la celebració de l’assemblea esperant tenir més dades de l’auditoria i demanar una moratòria a la Superlliga. Finalment, però, s’ha preferit tornar a la data del 20 de juny per definir com més aviat millor la posició blaugrana pel que fa a la Superlliga en un moment de pressió dels clubs anglesos que van renunciar al projecte.

El novè punt de l’ordre del dia de l’assemblea del 20 de juny és l’informe i decisions sobre la Superlliga. La idea de la junta del Barça, tot i les amenaces del president de la UEFA, Aleksander Ceferin, de sancionar i excloure de la Champions Real Madrid, Barça i Juventus, els tres clubs que continuen fidels al projecte, és defensar en la trobada amb els compromissaris la Superlliga i continuar formant part de l’empresa creada per organitzar la nova competició. Continuen pensant en el Barça que no hi haurà sanció, entre d’altres coses perquè les televisions no ho permetran, i que si n’hi hagués, tindria poc recorregut perquè els tribunals els donarien la raó.

Pel que fa a la demanda de dissolució de l’empresa que demanen els sis clubs anglesos que van ser fundadors del projecte, ni el Barça, ni el Real Madrid, ni el Juventus estan disposats a abaixar els braços. Tots tres creuen que el projecte és sòlid i insisteixen a dialogar amb la UEFA. A més, recorden que els nou clubs que van renunciar a la Superlliga continuen formant part de l’empresa i que si la volen abandonar han de pagar 350 milions com a penalització.

Els números

Així, doncs, l’assemblea se celebrarà el 20 de juny. Es votarà la liquidació de l’exercici econòmic del curs 2019/20 segons els comptes formulats per l’anterior directiva i es votarà també el pressupost de la temporada que està acabant segons també els números formulats per l’anterior junta. Es donaran detalls de l’auditoria, però no tots. L’actual junta haurà de convocar una altra assemblea passat l’estiu per aprovar el pressupost del curs 2021/22 i tancar els números de l’actual exercici. La idea és presentar aquesta liquidació en dues parts: fins al mes de març i a partir de l’arribada de Joan Laporta a la presidència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)