Barça

L’hora d’arromangar-se

Aquesta setmana es començarà a posar en marxa el pla que ha de permetre rebaixar la massa salarial amb l’adeu d’alguns jugadors i una reducció de sou en el cas d’altres

El club admet que no serà fàcil

La direcció esportiva del FC Barcelona s’ha mogut bé en aquests primers dies de mercat. Ha tancat els fitxatges del Kun Agüero, Eric Garcia i Emerson, i ja té al punt de caramel el de Memphis Depay, que es podria anunciar ben aviat, concretament aquesta mateixa setmana. Totes les operacions, però, ja estaven força encarrilades des de fa mesos i el fet de no necessitar negociar amb clubs perquè acabaven contracte ha facilitat molt les coses. Aquesta setmana, però, sí que serà important, perquè es posarà en marxa l’inici de l’operació sortida, un pla que ha de permetre rebaixar força la massa salarial de la plantilla, amb diverses baixes i també negociant amb els que es quedin una rebaixa substancial dels salaris.

Al Barça reconeixen que portar a bon port el pla establert no serà fàcil i que els esperen dies i setmanes de dures negociacions, però que és imprescindible per dos motius: perquè es vol completar la revolució promesa per Joan Laporta i perquè la situació econòmica de l’entitat ho requereix obligatòriament, així com els límits salarials imposats per la lliga. Com va explicar el president Laporta, de cada 100 milions que s’alliberin de massa salarial, només en poden entrar 25. Es podria dir que hi ha tres grups diferenciats, i cadascun amb les seves particularitats.

Els més evidents de tots

Els casos més clars de jugadors que haurien de sortir tant sí com no afecten un grup de cinc futbolistes. Són Junior, Pjanic, Umtiti, Matheus i Braithwaite. Tots ells han tingut poca presència amb l’equip aquesta temporada i la seva situació no millorarà en la propera. La direcció esportiva té molt clar que no se’n podran obtenir grans quantitats i que tampoc rebran una allau de propostes, així que l’objectiu serà aconseguir quantitats prou satisfactòries en alguns casos i en d’altres són conscients que potser caldrà donar cartes de llibertat o bé buscar cessions. El cas més flagrant en aquest grup és el d’Umtiti, que té contracte fins al 2023 i una fitxa altíssima, però que des del 2018 ha jugat molt poc pels seus problemes al genoll. Està en el mercat des de fa temps, però mai acaba marxant. Quant a Junior, hi ha diversos clubs interessats, però falta que es concretin les ofertes. En aquest grup de futbolistes, també s’hi podria incloure el porter Neto, que ha demanat marxar –ja ho va fer en el mercat d’hivern–, tot i que el Barça tampoc veuria amb mals ulls que es quedés, sempre que l’oferta que facin per ell no sigui elevada.

El cas dels pesos pesants

És un grup en què hi ha jugadors com ara Sergi Roberto, Jordi Alba, Sergio Busquets i Clément Lenglet. La idea de la direcció esportiva amb tots ells és ajustar-los els salaris i fer-los nous contractes més adequats a la situació del club a hores d’ara. Si la posició dels futbolistes és negar-se en rodó a una rebaixa, la seva continuïtat no estaria assegurada i se’ls podria buscar una sortida, perquè cap d’ells té la condició d’imprescindible tenint en compte com està l’economia. El Barça, però, confia que seran receptius a la proposta que se’ls farà. Ara bé, si a les oficines arriba alguna oferta, es valorarà amb molt d’interès, encara que no creuen que passi tenint en compte que cap club els pot garantir ara com ara el que cobren al Barça. Jordi Alba, per exemple, té contracte fins al 2024 i Busquets, fins al 2023. El primer ja ha dit que el vol complir íntegrament.

Els que són complicats

L’últim grup està format per tres futbolistes dels considerats cracs i, per tant, tant la seva possible sortida com la continuïtat seran complicades de tractar per diversos motius. Ens referim a Dembélé, Griezmann i Coutinho. En el cas del primer, l’objectiu del FC Barcelona és renovar-lo perquè acaba contracte el 2022. Koeman n’ha sabut treure un bon rendiment aquesta temporada passada i el davanter francès ha rendit molt més que en els seus primers anys. Per començar, s’ha lesionat menys. Ara bé, si Dembélé no vol renovar, el club té molt clar que serà traspassat. A hores d’ara no es preveu que continuï si no amplia el seu vincle. Els altres dos casos són els de Griezmann i Coutinho. De moment, el Barça es manté a l’expectativa de com evoluciona el mercat, perquè sap que són dos futbolistes complicats de col·locar, atès que tenen salaris molt elevats i es van pagar molts diners per ells. En el cas del brasiler, a més, està lesionat. El fet de tenir fitxes altes, però, provoca que el Barça vulgui que surtin com sigui, perquè sense ells dos la rebaixa de la massa salarial seria considerable. És tanta la necessitat imperiosa de vendre que fins i tot estarien disposats a traspassar-los per 60 milions assumint que generarien més pèrdues en el balanç.

PESOS PESANTS

La idea és ajustar els salaris i firmar uns contractes adequats a la situació actual

ELS CRACS

Dembélé renova o marxa. Disposats a assumir pèrdues amb Griezmann i Coutinho
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)