Barça

El Barça es manté atent i pendent de la investigació

‘Barçagate’. L’advocat del club, Carles Monguilod, envia un missatge de prudència després de les declaracions d’Òscar Grau i Román Gómez Ponti

L’advocat del FC Barcelona en la causa que investiga l’anomenat Barçagate, Carles Monguilod, està a l’expectativa dels esdeveniments després de les declaracions que van realitzar ahir l’exdirector gerent del FC Barcelona, Òscar Grau, i l’exresponsable jurídic del club, Román Gómez Ponti. En declaracions a aquest diari, Monguilod envia un missatge de prudència: “Estem atents i pendents de l’evolució de la investigació policial per veure si, finalment, s’ha perjudicat o no el club. No podem fer res més que ser cautelosos.” En aquest sentit, el jurista que representa el Barça subratlla que la causa acaba de començar. “No em puc pronunciar sobre si hi ha o no indicis de delicte. A hores d’ara estem en una investigació judicial i s’ha de veure què passarà amb tota la documentació que es va confiscar. Estem en una fase inicial de la investigació i encara no han declarat ni el senyor Josep Maria Bartomeu ni el senyor Jaume Masferrer, que són els que avui [per ahir] han estat referenciats pels dos declarants.”

Les referències a Bartomeu i Masferrer van ser, certament, destacables en les compareixences d’Òscar Grau i Román Gómez Ponti. Tots dos, investigats per un suposat delicte de corrupció i administració deslleial, van assegurar davant del jutge que la contractació de l’empresa I3 Ventures per monitorar la reputació del club a les xarxes socials va ser un encàrrec directe de l’aleshores president –després de les critiques rebudes l’1 d’octubre del 2017 per la disputa del Barça - Las Palmas a porta tancada–, i que fou el seu assessor personal, i mà dreta, qui la va executar. Grau, a més, va precisar que una ordre de la presidència no es discuteix i que, per això, no es van posar en qüestió els diversos contractes que es van emetre durant tres temporades per un valor total de 2,3 milions d’euros.

La xifra del dia van ser, però, els 600.000 euros que, segons va reconèixer Román Gómez Ponti, va pagar el Barça a l’empresa auditora PriceWaterHouseCoopers (PWC) per l’informe forense sobre els serveis contractats a I3 Ventures. Ho va dir responent una pregunta de Pablo Molins, l’advocat de Carlos Ibáñez, el soci fundador de l’empresa contractada per al monitoratge de les xarxes del club, per demostrar que les conclusions favorables de l’informe de PWC apareixien després d’un estudi exhaustiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)