Barça

Xavi es reivindica

Clar. El tècnic de l’Al-Sadd repeteix que es veu preparat per agafar el primer equip del Barça quan li toqui però que ara hi ha Koeman i cal respectar-lo. Descarta entrenar el filial culer

No fa pas gaires dies que el mateix Joan Laporta va posar en dubte que ara fos el moment de Xavi Hernández. Ho va fer per defensar que no li faltava atreviment per apostar pel terrassenc quan li van recordar que no va tenir por per situar Pep Guardiola al capdavant del primer equip el 2008 o Rijkaard el 2003. Laporta, possiblement, no dubta que Xavi acabarà algun dia entrenant el Barça, però sospita que necessita més temps i que el moment actual requereix més experiència.

L’implicat, però, no ho veu així. Creu que de capacitats no n’hi falten. “Em sento preparat per entrenar el Barça, conec el club i el seu entorn, però ara hi ha un entrenador que és Koeman i cal respectar-lo. Jo ja he començat en l’àmbit professional, no entreno nens, em sento preparat”, va afirmar en l’acte de presentació del seu campus. De confiança no n’hi falta, a l’excapità blaugrana, que descarta passar abans per la banqueta del filial, com sí que van fer Pep Guardiola i Luis Enrique. “Entrenar el B? No és la meva idea, no em caurien els anells però no seria la idea. Estic entrenant ja en l’elit i hem deixat enrere treballar en la formació.” Més clar, l’aigua.

I la realitat és que Bartomeu ja el va anar a buscar abans del fitxatge de Quique Setién i també l’estiu passat, just abans de contractar Ronald Koeman. També era el pal de paller del projecte esportiu de Víctor Font, perjudicat durant la campanya electoral pel silenci de Xavi, que no es va voler mullar públicament per cap candidat. “No em vaig desmarcar de ningú perquè jo no em vaig marcar amb ningú, vaig deixar clar que no volia ser actiu de cap candidat, jo soc un actiu del Barça”, va dir Xavi. I no considera que la recança de Laporta sobre la idoneïtat d’incorporar-lo ara tingui res a veure amb el fet que fos la pedra angular del projecte de Font: “No crec que hagi influït en Laporta que se m’hagi situat de manera incorrecta amb la candidatura de Font.” Segons va revelar, fa temps que no parla amb Laporta: “Tinc molt bona relació amb Laporta, amb en Jan. Ell hi és per decidir i no he pogut parlar amb ell. Han decidit que hi ha un entrenador amb contracte i que cal respectar-lo. Li desitjo tot el millor. En aquests tres o quatre mesos no he tingut contacte amb en Jan ni amb ningú de la junta directiva.” El tren del Barça li tornarà a passar però no s’impacienta: “Estic en el mercat, però no tinc cap pressa per anar al Barça, encara que és un somni i una il·lusió entrenar el club que estimo.”

Xavi no creu que hauria estat un problema, o que ho seria en un possible futur, haver d’entrenar jugadors que anteriorment havien estat companys seus. “A l’Al-Sadd ja vaig ser company dels que ara són els meus jugadors, és un avantatge conèixer els futbolistes, de cap manera seria un hàndicap conèixer alguns jugadors del Barça, l’entrenador ha de prendre decisions, hi és per això”, va afirmar. De fet, hauria comptat per al seu projecte amb Piqué, Busquets, Jordi Alba i Sergi Roberto, als quals “sabria tractar”. També està convençut que Messi continuarà: “Per tot el que està passant, crec que seguirà. Però és la seva paraula, la seva decisió, s’ha guanyat el dret a seguir. S’ho ha guanyat. Ell ha fet més gran el Barça i l’equip es ressentiria moltíssim amb la baixa de Messi. Però soc positiu i espero que continuï.”

LES IMPRESSIONS DE L’EXCAPITÀ DEL BARÇA

Em sento preparat per entrenar el Barça, conec el club i el seu entorn, però ara hi ha un entrenador, Koeman, i cal respectar-lo
Entrenar el B? No és la meva idea, no em caurien els anells però no seria la idea. Estic entrenant ja en l’elit
[Sobre les eleccions] No em vaig desmarcar de ningú perquè jo no em vaig marcar amb cap candidat. Jo soc un actiu del Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)