Barça

Presa de contacte

El Barça comença a tractar la renovació d’Ilaix Moriba, que acaba el seu contracte el 2022

El jugador prioritza continuar i reclama unes condicions justes i el club avui o demà li traslladarà l’oferta concreta

La direcció esportiva del FC Barcelona continua treballant en la planificació de la plantilla de la temporada vinent i un dels casos que té sobre la taula és el de la renovació d’Ilaix Moriba, que acaba contracte el juny del 2022 i, per tant, ampliar-li el contracte és una de les prioritats en aquests moments. Ahir es va celebrar la primera reunió entre totes les parts a les oficines del club. Va ser una primera presa de contacte on tant el club blaugrana com els representants del jugador van voler deixar clares les seves posicions inicials, que serviran de punt de partida quan les negociacions vagin avançant.

Renovar-lo és una prioritat per al Barça. Per convicció, perquè creu en les capacitats del futbolista i perquè està format en el planter i de cara al futur es vol comptar molt més amb els jugadors sorgits de La Masia i també per necessitat, perquè es garantirien un migcampista de qualitat per molts anys i no caldria anar al mercat a buscar un possible substitut. En la trobada d’ahir ja van deixar molt clar als agents d’Ilaix que pensen en un contracte a llarg termini, de cinc anys, amb fitxa del primer equip i un salari que seria ascendent amb els anys i amb una part rellevant en variables. És la política que se segueix amb els joves. La situació econòmica del club no permet fer bogeries, però és que, a més a més, per filosofia es vol que molts contractes creixin en funció del rendiment No es volen fer renovacions amb condicions inassumibles perquè aquest és un dels grans problemes que han fet disparar la massa salarial fins a límits insuportables.

Els representants d’Ilaix Moriba van arribar a la reunió amb l’ordre del seu representat de prioritzar el Barça abans que qualsevol altre club. I va quedar clar. Ha rebut ofertes de diversos clubs anglesos que podrien millorar-li les condicions que li ofereix el Barça, i a això s’agafen els agents del jove jugador per intentar collar el club blaugrana, que confia en la voluntat del jugador de quedar-se perquè pressioni a favor. Volen unes condicions justes, segons ells. L’anterior renovació ja es va allargar més del previst i va obligar el FC Barcelona a fer un esforç econòmic i a incomplir les escales salarials existents per lligar la seva continuïtat. En la situació actual, aquest pas el Barça no té previst fer-lo.

Ilaix Moriba està molt agraït a Ronald Koeman per les oportunitats que li ha donat aquesta temporada amb el primer equip i està convençut que si es queda disposarà de força minuts. En el club són força optimistes i creuen que s’acabarà arribant a un acord. Avui o demà els traslladaran una proposta econòmica concreta.

ILAIX

La seva prioritat és renovar perquè està molt agraït a Koeman i vol triomfar al Barça

PROPOSTA

El club li ofereix cinc anys més de contracte amb un sou ascendent i amb variables

ELS AGENTS

Intentaran collar el Barça amb les ofertes que té i que són superiors econòmicament

FERMS

El club blaugrana el vol renovar però no pensa fer bogeries com es feia en el passat

Sergi Barjuan, tècnic del Barça B fins al 2023

El FC Barcelona va fer oficial ahir el fitxatge de Sergi Barjuan com a nou entrenador del Barça B en substitució de García Pimienta, un dels canvis més sorprenents que es van produir la setmana passada en el futbol de base. Ha firmat un contracte fins al 30 de juny del 2023. Al marge de ser un exjugador de l’entitat, Barjuan havia estat entrenador del juvenil B amb anterioritat (2009-2011). També ha dirigit el Recreativo de Huelva (2012/13), el RCD Mallorca (2016/17) i el Zhenjiang Greentown xinès (2017-19). Barjuan considera que la seva experiència en altres clubs que no són el Barça és un valor afegit i va ressaltar que el filial sobretot ha de formar futbolistes per al primer equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)