Barça

El got mig ple

La nova lesió de Dembélé, que l’obliga a deixar l’Eurocopa i el podria tenir tres mesos de baixa, pot acabar ajudant el Barça en la negociació per a la seva renovació

El club encara estudia quina proposta concreta li farà

La malastrugança en forma de lesió es va tornar a acarnissar amb Ousmane Dembélé quan semblava que la seva fragilitat física havia quedat enrere després d’una temporada enquè ha pogut tenir molta més continuïtat que no pas en les anteriors, sobretot en el segon tram de l’exercici. La Federació Francesa de Futbol va informar que el davanter es va sotmetre diumenge a la nit, a l’hospital de Budapest, a uns exàmens radiològics que han confirmat que té una lesió al tendó del genoll. Segons el comunicat, el seu temps de baixa és incompatible amb la seva permanència en el grup que està disputant l’Eurocopa. De fet, podria estar fins a tres mesos de baixa, i segons algunes informacions, podria passar per la sala d’operacions perquè pot tenir afectat el bíceps femoral. El seleccionador li va comunicar la decisió conjuntament amb el metge de l’equip, Franck Le Gall, que abans havia parlat amb els del Barça, i avui aquests li faran més proves.

Lògicament, en el club blaugrana lamenten la lesió del seu futbolista i li han enviat ànims, però en una vessant més egoista reconeixen que aquesta nova lesió els pot beneficiar de cara a les negociacions per a la seva renovació. Perquè ara per ara la prioritat del Barça continua sent ampliar-li el contracte, i no pas vendre’l aquest estiu. Una opció, de fet, que ara s’ha complicat moltíssim amb la seva lesió, que el podria tenir dos mesos de baixa. Fa uns dies, l’agent de Dembélé es va reunir amb el club blaugrana i els va demanar que moguessin fitxa. I és en aquest punt on es troba ara mateix la direcció esportiva del FC Barcelona. S’està avaluant l’escenari per acabar de definir una proposta per traslladar-la a l’agent del francès. La lesió, com no podia ser d’una altre manera, és un altre condicionant que s’hi ha d’afegir i que no existia fa unes setmanes. Ara mateix el Barça encara no té decidit quants anys més de contracte li oferirà ni tampoc l’oferta econòmica, que, això sí, no serà, de cap de les maneres, superior al que està cobrant ara. La de Dembélé és una de les fitxes més altes de la plantilla, i com ja va dir Joan Laporta en l’assemblea, tocarà rebaixar-les. Quan tinguin l’oferta decidida la hi traslladaran, però l’agent ja sap que si no arriben a un acord perquè el jugador vol acabar l’any de contracte per marxar gratis el 2022, es passarà una temporada sencera a la graderia. I ja es veuria, llavors, quin club el voldria.

Rep missatges d’ànims

Aquesta nova lesió, la desena des que es va incorporar al Barça –malgrat que aquesta ha estat amb França–, va provocar la solidaritat dels seus companys d’equip, com Antoine Griezmann, que va escriure a les xarxes. “Hi ha driblatges, gols, lesions... però sobretot hi ha l’home! Un altre obstacle a superar en el teu camí, però tornaràs més fort! Estic trist de veure que deixes aquesta Euro, però saps que estaràs al camp amb nosaltres.” I va penjar una foto de tots dos. També Digne es va mostrar afligit: “Estic trist per la lesió.”

Ronald Koeman: “Depay és molt bon fitxatge”

Ronald Koeman va tornar ahir a Barcelona després d’estar uns dies al seu país, i en arribar ha atès amablement els periodistes que l’esperaven a l’aeroport del Prat. El tècnic holandès va fer un repàs dels temes d’actualitat del club, com per exemple la lesió de Dembélé. “No puc dir gaire sobre aquest tema, només que és mala sort que s’hagi lesionat. Són coses que s’han d’acceptar i analitzar, però ara estem de vacances.” Koeman es va mostrar satisfet amb els reforços que ha fet el Barça fins ara. “Memphis (Depay) és molt bon fitxatge, com el Kun i Eric Garcia. Com tots els equips, estem treballant per reforçar la plantilla.” Laporta recentment ha dit que esperen incorporar tres o quatre jugadors més, però Koeman va optar per no revelar quines posicions cal millorar i ha dit que per aspirar al màxim cal “millorar coses”. Sobre el futur de Messi, va reconèixer que encara no sap si continuarà. “El club hi està intentant arribar a un acord perquè per al futur del Barça és molt important”, va dir. Sobre la seva continuïtat, va admetre que les setmanes en què es va especular sobre si continuaria o no en el club no ho va passar bé. “És veritat que va ser una setmana o deu dies una mica incòmodes per a les dues parts, vam tenir reunions importants. Tant el club, com el presi, com jo tenim moltíssimes ganes d’afrontar la temporada que ve, tant de bo amb públic, són coses que hem parlat i no hi ha problema.” Sobre la temporada passada, ha insistit que no va ser dolenta malgrat el tram final, i que de cara a la vinent aspiren a tot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)