Barça

Messi ‘in’; Griezmann ‘out’?

L’argentí té tancada la seva continuïtat per dues temporades, tot i que l’anunci, que farà ell mateix, haurà d’esperar

La renovació de Messi fa que el Barça hagi decidit que el millor és que el francès surti

“L’hem pogut fer entrar dins les limitacions salarials que marca LaLiga, però la veritat és que anem al límit”, diuen des del FC Barcelona quan parlen de la renovació de Leo Messi mentre s’espera l’anunci oficial de la continuïtat de l’argentí, que tothom esperava que fos ahir, coincidint amb el 34è aniversari del jugador, però que es va ajornar. L’acord serà per dos anys, tot i que la fórmula podria ser amb un un més un, i l’argentí passarà a guanyar uns 100 milions d’euros per temporada, uns seixanta menys dels que cobrava fins ara. Les quantitats s’abonaran en el termini de cinc anys. És a dir, que Messi continuarà cobrant del Barça en qualitat d’ambaixador del club quan estigui jugant als Estats Units, si compleix el seu desig, i després de deixar el futbol. “Ha estat clau la voluntat de la família. Antonella i els seus fills no es volien moure de Barcelona. I també la del jugador, que ha optat per ajudar el Barça en aquests moments de dificultat econòmica”, diuen des del Barça. Ha canviat molt la situació de l’argentí en el club. L’estiu passat, després del 2-8 de Lisboa i la marxa de Luis Suárez, va enviar un burofax en què demanava que el deixessin marxar. No s’entenia amb l’expresident Josep Maria Bartomeu, a qui va acusar de mentider. El triomf de Joan Laporta en les eleccions ho va canviar tot. La confiança de Messi en Laporta és total. El president i el vicepresident esportiu, Rafa Yuste, han portat personalment les negociacions i han acabat de convèncer l’argentí, que també està més còmode amb el nou projecte esportiu que lidera Ronald Koeman i amb els canvis que s’estan fent en la plantilla. Laporta ha estat una altra de les claus de la continuïtat d’un Messi que tenia millors ofertes econòmiques. “Fins a 500 milions d’euros li ha arribat a oferir un dels clubs estat que trenquen el mercat del futbol”, expliquen des del club blaugrana.

Dany col·lateral

La renovació de Messi és una magnífica notícia per al Barça en l’aspecte esportiu. En l’econòmic sempre serà bona per tots els ingressos que genera l’argentí, tant pel que fa als patrocinadors, com a la venda d’entrades, samarretes, els partits amistosos... Però la seva continuïtat també representa, de retruc, un maldecap per a la direcció esportiva. Perquè, segons la normativa de LaLiga, Messi, com que acabava contracte, es considera com un fitxatge pel que fa a la inscripció. I, segons la mateixa normativa, pel que fa al límit salarial, el Barça, per cada 25 milions nous que inscriu, n’ha d’alliberar cent. Que per Messi no es pagui traspàs és un avantatge perquè no s’ha de sumar al sou l’amortització, però des del club creuen que són 200 els milions que hauran d’alliberar. Ho hauran de fer amb rebaixes salarials i desfent-se de futbolistes. I que hagin de ser uns 200 els milions que s’han d’alliberar implica que el Barça s’hagi de desfer d’algun futbolista important. En aquest sentit, tots els ulls miren cap a Antoine Griezmann, amb qui es vol parlar quan acabi l’Eurocopa.

El francès va arribar al Barça fa dos anys després que el club blaugrana pagués els 120 milions d’euros que tenia com a clàusula de rescissió a l’Atlético de Madrid. Amb ell, el Barça només ha guanyat una copa i, tot i que els seus números són correctes, el seu rendiment ha estat molt per sota del que s’esperava. Griezmann ha marcat 20 gols i ha repartit dotze assistències aquesta temporada, millorant els números del curs passat, quan va fer quinze gols i va donar quatre passades de gol. El francès, però, no ha acabat de trobar el seu espai en la davantera blaugrana. Havent de jugar molts partits sense espais, allà on millor ha rendit sempre Griezmann és per on es mou Messi. I la continuïtat de l’argentí juga en la seva contra. El francès, però, té tres anys més de contracte i ha manifestat la seva intenció de complir-lo. Caldrà veure com es desenvolupen les negociacions amb el seu representant tenint en compte que el Barça vol rebaixar la fitxa a tothom i que en el seu cas preferiria desfer-se’n, sigui per via d’una venda o un intercanvi. I és que la possible marxa de Griezmann suposaria haver aconseguit una quarta part de l’objectiu d’alliberar 200 milions d’euros de l’actual massa salarial.

MESSI

Guanyarà uns 100 milions per temporada, que el Barça pagarà en cinc anys

MASSA SALARIAL

Per complir la normativa, el Barça ha d’alliberar uns 200 milions

GRIEZMANN

El francès no vol marxar. Si ho fa, el club alliberaria una quarta part dels 200 milions

Trobada important amb l’agència Fitch

Abans de la revetlla de Sant Joan, el nou director general del Barça, Ferran Reverter, i la nova directora de l’àrea corporativa del club, Maribel Meléndez, van tenir una important trobada amb membres de l’agència de qualificació dels Estats Units, Fitch Ratings. Aquesta agència ha de qualificar la qualitat del Barça i la seva solvència. La presentació va anar molt bé, segons fonts del club blaugrana, i esperen que l’esmentada agència posi una nota al Barça. El resultat s’espera per a la setmana vinent.

En l’assemblea de compromissaris de diumenge passat, ja es va explicar que aquesta qualificació és molt important per aconseguir unes bones condicions econòmiques en el crèdit de 525 milions d’euros demanat a Goldman Sachs. Des del club s’espera que, gràcies a obtenir una bona nota, els interessos del crèdit estiguin per sota del 3%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)