Barça

Aprofitant l’Eurocopa

El Barça espera que el protagonisme que Martin Braithwaite ha tingut amb la selecció de Dinamarca en el torneig li serveixi per aconseguir un traspàs

El club català espera ingressar entre 10 i 15 milions per ell

La selecció de Dinamarca ha estat una de les sensacions de l’Eurocopa. Només un polèmic penal favorable a Anglaterra l’ha apartat de la final. Tot i haver marcat només un gol en sis partits, un dels seus jugadors destacats ha estat el blaugrana Martin Braithwaite, indiscutible per al seu seleccionador, Kasper Hjulmand. Per entrega, per mobilitat, per capacitat de sacrifici, el davanter del Barça ha passat per damunt d’altres atacants del seu país, disputant 565 minuts i recollint bones crítiques.

I de les seves més que acceptables actuacions en el torneig espera aprofitar-se’n el Barça. Braithwaite va participar la temporada en 42 partits amb l’equip de Ronald Koeman, la majoria sortint des de la banqueta. Va jugar 1.716 minuts i va marcar set gols, un d’ells important, el que va classificar el Barça per a la final de copa. Té contracte fins al 30 de juny del 2024, però el tècnic holandès no compta amb ell, i la seva sortida és segura després de l’arribada de Sergio Agüero i Memphis Depay per reforçar la davantera blaugrana.

Des de la direcció esportiva, que treballa a contrarellotge per rebaixar la massa salarial de manera considerable i poder així poder inscriure tant Lionel Messi com les noves incorporacions, ja s’ha fet saber al jugador i al seu representant, Ali Dursun, que ha de sortir, i Braithwaite no s’hi ha posat de cul, més aviat tot el contrari. El danès, que va arribar al Barça des del Leganés per 18 milions d’euros durant el mes de febrer del 2020 per cobrir la baixa de llarga de durada d’Ousmane Dembélé, sap que en el Barça juga poc, que si es queda encara tindrà menys oportunitats i tampoc té un sou gaire elevat, així que està disposat a escoltar ofertes i trobar una sortida. Representants del Barça admeten que l’Eurocopa ha provocat que hagin estat uns quants clubs els que han preguntat pel danès, que podria tenir una bona sortida en el futbol anglès, que ja coneix de la seva etapa en el Middlesbrough, una etapa no gaire d’èxit. Expliquen des del Barça que l’interès dels clubs no s’ha traduït encara en ofertes i que als despatxos del Camp Nou estarien satisfets si poguessin treure entre 10 i 15 milions per un futbolista que ja ha arribat a la trentena.

Tot suma

La marxa obligada de Braithwaite, com la d’altres jugadors com ara Umtiti, Pjanic i Coutinho, és obligatòria perquè el Barça pugui inscriure tant Messi com les incorporacions que ja s’han fet: Eric Garcia, Memphis Depay, Sergio Agüero i Emerson Royal. Precisament ahir, Javier Tebas, president de LaLiga, va tornar a mostrar-se inflexible amb el Barça, com ja va fer saber la setmana passada a Mateu Alemany, màxim executiu blaugrana pel que fa al futbol. “No sé si Messi començarà la lliga amb el Barça el 15 d’agost. Si no hi ha sortides, és impossible”, va dir a La Sexta. Tebas va explicar què ha de fer el Barça per poder inscriure Messi. “Una cosa és que es passin el límit salarial i una altra és que puguin inscriure o renovar jugadors amb la regla de l’1x4. Cada quatre euros que estalvien, un euro el poden incorporar”, va explicar el president de LaLiga.

El Barça, com vam explicar, necessita alliberar uns 200 milions d’euros en massa salarial. Amb les sortides que ja s’han produït n’ha alliberat uns 30 i sembla difícil que pugui arribar a l’objectiu final per moltes baixes que hi hagi en la plantilla, així que haurà de continuar negociant amb Tebas. De moment l’advocat aragonès s’ha mostrat inflexible. Des del Barça esperen que acabi cedint en alguna cosa.

EL JUGADOR

Sap que tindrà pocs minuts amb Ronald Koeman i està obert a una sortida

OFERTES

No n’hi ha cap de concreta, però uns quants clubs han preguntat pel danès

TEBAS

El president de LaLiga torna a dir que sense vendes, Messi no podrà ser inscrit

El Barça també farà caixa amb Carles Aleñá, que surt cap a Getafe

Dos clubs s’han interessat en les últimes setmanes per Carles Aleñá, després que el migcampista del planter tingués clar que no continuaria com a blaugrana. Han estat el Getafe, on va jugar cedit l’última part de la temporada passada, i el València, equip que entrenarà aquest curs Pepe Bordalás, tècnic que va dirigir Aleñá en el Getafe. Després de converses amb els dos clubs, Aleñá acabarà sent jugador del Getafe en les properes hores. S’ha imposat la insistència del club que presideix Ángel Torres, i l’acord és total. Tots dos clubs treballen en els últims detalls d’una operació que acabarà deixant uns 5 milions d’euros a les necessitades arques blaugrana, tot i que el Getafe no pagarà la totalitat del traspàs ara. El Barça es reserva un percentatge molt alt d’una futura venda del jugador, que avui mateix té previst viatjar a Madridper signar contracte per cinc temporades.

Aleñá va jugar la temporada passada 22 partits de lliga amb el Getafe, i hi va fer dos gols. La primera part de la temporada la va disputar de blaugrana, participant en dos partits de lliga i tres de lliga de campions. No ha estat la del Getafe, l’única cessió d’Aleñá com a blaugrana. Ja va marxar durant la temporada 2019/20 al Betis. Aleñá va pujar al primer equip del Barça, amb el qual va debutar el 30 de novembre del 2016, la temporada 2018/19. Aquell curs va jugar 17 partits de lliga i va fer dos gols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)