Barça

Acord ferm

Leo Messi signarà un contracte amb el Barça per cinc temporades, tot i que és possible que només compleixi les dues primeres

Es rebaixa el sou i cobrarà en dos anys el que fins ara cobrava en un

La notícia més esperada pel barcelonisme és una realitat. Leo Messi, com va avançar ahir aquest diari en l’edició digital, continuarà de blaugrana. L’acord entre el jugador i el FC Barcelona és total i podria anunciar-se entre avui i demà, sense descartar-se que es posposés a la setmana vinent. Està pendent d’un parell de coses, importants, però que no impediran la renovació del millor jugador del món amb el Barça per a les properes cinc temporades. Una és que el mateix Leo, a l’Argentina després d’haver guanyat la copa Amèrica amb la selecció del seu país, validi l’acord a què va arribar dilluns passat el seu pare i representant, Jorge Messi, amb el Barça. També que ho facin els seus advocats. La segona és el vistiplau de LaLiga. Representants del Barça van presentar ja dimarts a Javier Tebas, gestor de la patronal del futbol estatal, l’acord i aquest no posarà més problemes a la continuïtat de Messi, amb la condició que el Barça continuï rebaixant la seva massa salarial. Així s’entén l’acceleració en les negociacions amb l’Atlético de Madrid per fer un canvi de cromos entre Griezmann i Saúl.

Del burofax de l’estiu passat en què comunicava a l’anterior president, Josep Maria Bartomeu, que marxava a renovar aquest estiu amb Joan Laporta, un president amb el qual es troba còmode, per cinc temporades, tot i que les dues parts són conscients que és difícil que la relació arribi fins a final de contracte. El nou acord per cinc temporades s’ha tancat així per satisfer totes les parts i poder complir també la normativa de LaLiga pel que fa al fair play financer i a la massa salarial. Messi, que cobrarà en dues temporades el que abans guanyava en una, ha accedit a una rebaixa del 50%, sent conscient de la difícil situació econòmica que passa el club. El crac de Rosario, que tindrà una clàusula de rescissió de 600 milions d’euros, cobrarà primer una quantitat en concepte de prima de renovació o fitxatge i tindrà una fitxa de 20 milions d’euros en aquest primer any del nou contracte, una quantitat que encaixa amb la massa salarial que ha de tenir el Barça. La fitxa augmentarà considerablement en la segona temporada de contracte i Messi tindrà una prima de fidelitat si després del curs 2022/23 ell o el club decideixen acabar la seva vinculació perquè el futbolista vol deixar el futbol o marxar a jugar a una lliga menor. Entre les quatre quantitats, Messi ingressarà el que guanyava en un any amb l’anterior contracte. És més que probable que l’argentí, després del mundial de Qatar, i al final del curs 2022/23, decideixi deixar el Barça, però el club no descarta que vulgui continuar si es troba còmode. En aquest cas, tindrà encara tres anys més de contracte, amb un sou decreixent respecte a la fitxa de la temporada 2022/23.

Així doncs, la història d’amor entre Messi i el Barça tindrà continuïtat després que trontollés l’estiu passat. Aquell marrec que va aterrar a Barcelona amb només 13 anys durant el mes de desembre del 2000 i que va signar el seu primer contracte en un tovalló jugarà aquest curs la divuitena temporada en el primer equip del Barça, amb el qual va debutar el 16 d’octubre del 2004 a les ordres de Frank Rijkaard i amb el qual s’ha convertit en el millor jugador de la història. Messi, que aspira a la seva setena Pilota d’Or després d’haver guanyat la copa Amèrica aquest estiu, ho ha guanyat tot amb el Barça: quatre Champions, tres mundials de clubs, tres supercopes d’Europa, deu lligues, set copes i vuit supercopes d’Espanya. Aquesta propera temporada lluitarà per ampliar aquest espectacular palmarès.

LALIGA

Tebas acceptarà l’acord i el Barça complirà amb la norma de la massa salarial

L’ACORD

Inclou dues primes i si continua després del 2023 tindrà un sou decreixent
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)