Barça

Segueixen allunyats

La reunió de dijous entre els representants d’Ilaix Moriba i els del Barça no va anar bé i ara el club ha de pensar i presentar una contraproposta

Des de la direcció esportiva mantenen que no es tornaran bojos

Dijous hi va haver una altra reunió entre els representants d’Ilaix Moriba i membres de la direcció esportiva del FC Barcelona per intentar avançar en la renovació del jove migcampista, que acaba el contracte el 30 de juny del 2022. I la realitat és que no va anar gaire bé. Tampoc malament, que significaria que les negociacions estan trencades, però no és la paraula per definir-la. Les posicions entre les dues parts segueixen, en el dia d’avui, força allunyades.

El Barça va presentar una primera oferta que ja ha estat explicada diversos cops. Li van oferir un contracte per a les cinc temporades vinents amb un sou fix que algunes informacions xifren en dos milions d’euros i una sèrie de variables. El sou seria ascendent, en funció de la seva consolidació en el primer equip, amb la voluntat de premiar el bon rendiment. Aquesta primera oferta va ser refusada pels representants d’Ilaix Moriba, que van pressionar el club blaugrana amb ofertes millors per part de clubs de la lliga anglesa. La resposta del Barça, que va sorprendre el futbolista i el seu entorn, va ser enviar-lo a fer la pretemporada amb el filial de Sergi Barjuan, amb qui s’està entrenant. No tornarà a estar en dinàmica del primer equip fins que renovi.

En la trobada de dijous, les dues parts es van tornar a asseure, però d’acord, cap ni un. Simplement van quedar que el Barça prepararia una contraoferta per presentar-li i aquesta encara no està definida. No està decidit encara si li proposaran apujar una mica el fix o millorar els variables, encara que el que sí que tenen molt clar a les oficines del Barça és que no pensen fer cap bogeria per renovar-lo. Això és seguríssim. Així que, o bé Ilaix Moriba accepta les condicions que li proposen i amplia el contracte, que és el seu desig, o bé el club blaugrana el posarà en el mercat per ser traspassat, o en última instància el farà jugar amb el Barça B de Sergi Barjuan, equip amb el qual s’està entrenant aquests dies i amb el qual farà la pretemporada.

Per contra, qui sí que està a punt de segellar la seva continuïtat al Barça és Alejandro Balde. Com en el cas d’Ilaix, el primer dia va sorprendre que no fos un dels jugadors del filial escollits per participar en el primer equip. Un dia després, però, ja estava sota les ordres de Koeman perquè la seva renovació, en principi per cinc temporades més, pràcticament està tancada. La setmana vinent es firmarà. Tenint en compte la marxa de Junior Firpo al Leeds i que difícilment el Barça incorporarà un altre lateral esquerre, Balde pot gaudir de força minuts la temporada vinent amb el primer equip.

CALMA

El Barça encara no ha decidit quina contraproposta presentarà a Ilaix

Ramos Mingo s’incorpora i Kays Ruiz, positiu

El primer equip del FC Barcelona va tornar ahir als entrenaments després de gaudir d’un dia de festa després de la primera setmana de feina. Avui es tornaran a exercitar al matí i demà tornaran a tenir descans. En la sessió d’ahir es va incorporar a la disciplina de l’equip el central argentí Ramos Mingo, que tenia Covid però que ja ha obtingut un resultat negatiu en la darrera prova PCR efectuada. Per contra, qui ha donat positiu és Kays Ruiz, que es troba bé al seu domicili. Està previst que la setmana que ve ja es comencin a incorporar alguns dels jugadors que van participar en l’Eurocopa i que van quedar eliminats, com els holandesos De Jong i Depay, un dels fitxatges, i els francesos Lenglet i Griezmann, que està pendent de resoldre el seu futur. La setmana vinent el Barça disputarà els dos primers amistosos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)