Barça

El Barça i Neymar enterren la destral de guerra

Acord extrajudicial. El club i el crac brasiler arriben a un pacte amistós per posar fi als litigis judicials que estaven pendents: tres reclamacions en la jurisdicció laboral i un procediment civil

Neymar: carpeta tancada. Per fi. El Barça i els advocats de l’astre brasiler, després d’anys de batalles judicials, han arribat a un pacte de cavallers beneficiós per a les dues parts. El Barça i Neymar han signat un acord transaccional per posar fi als procediments judicials que estaven pendents; concretament, tres reclamacions en la jurisdicció laboral i un procediment civil.

Ho ha fet saber el mateix club a través d’un comunicat en què confirma que ha tancat extrajudicialment i de manera amistosa els litigis laborals i civils que tenia oberts amb l’actual futbolista del PSG. S’acaba així l’etern serial, o almenys així hauria de ser.

Una col·lecció de judicis

El matrimoni Neymar-Barça sempre ha estat una història d’amor i odi, sempre abraçada a la polèmica. A favor: els 105 gols que el brasiler va marcar amb la samarreta del Barça en 186 partits, la seva química dins i fora del terreny de joc amb Messi i Luis Suárez, la màgia del seu futbol i els deu títols que va guanyar com a blaugrana (dues lligues, tres copes, una Champions, dues supercopes d’Espanya, una supercopa d’Europa i un mundial de clubs). En contra: la seva dolorosa traïció l’estiu del 2017, els seus clàssics afers extraesportius, amb les habituals fugides coincidint amb el carnaval del Brasil i l’aniversari de la seva germana, els toiss, i sobretot els mil embolics judicials entre ell i el Barça.

Ja al seu dia el club va veure’s abocat a pagar 5,5 milions d’euros a Hisenda. Aquest és el pacte al qual va arribar el Barça amb la fiscalia després que el club fos acusat de frau d’impostos dins tota l’operació arquitectònica que va suposar el seu complex fitxatge pel Barça el 2013. El fiscal també demanava set anys de presó i sis mesos per a Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu. Al final, tot va quedar tancat amb el pacte posterior i el pagament dels 5,5 milions d’euros. Abans el Barça ja havia fet una declaració complementària el 2014 d’uns 13,5 milions d’euros. El Barça també va tenir problemes judicials amb el Santos, que li va reclamar 61,2 milions d’euros per danys i perjudicis en el fitxatge de Neymar. En aquest cas, el Tribunal d’Arbitratge de l’Esport (TAS) va donar la raó al Barça. El TAS també va obligar el Santos a pagar els 21.200 dòlars de tot el procés judicial.

Quan Neymar Júnior va marxar el 2017 a París, després que el PSG abonés els 222 milions d’euros de la seva clàusula de rescissió, va arribar un altre embolic. Neymar exigia al Barça el pagament total del seu bonus de renovació, pactat al seu dia amb Bartomeu, una prima de renovació que pujava als 47,15 milions d’euros. El Barça sempre ha defensat que aquests diners no li pertocaven perquè va decidir canviar de club i el Barça, per la seva banda, havia interposat una demanda contra el jugador per exigir-li 16,7 milions d’euros en concepte de retencions fiscals, etc. Ara, després de cinc anys, aquest últim capítol també queda tancat després de l’acord extrajudicial al qual s’ha arribat en les últimes hores. I en paus.

CAPÍTOL TANCAT

Neymar exigia 47,15 milions d’euros al Barça, i el club a ell, 16,7 milions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)