Barça

El Barça, a Alemanya i Ilaix i Messi, a Barcelona

Pretemporada. L’equip de Ronald Koeman ja està instal·lat a Donaueschinge. Moriba no ha viatjat i les negociacions amb els seus agents per a la renovació continuen enquistades

El Barça ja està instal·lat a Alemanya, amb dues carpetes obertes a Barcelona. Una, el cas Ilaix; l’altra, la renovació de Leo Messi. Aquest és l’escenari en data 29 de juliol, a un mes per a la conclusió del mercat i a poc més de quinze dies per a l’inici del campionat de lliga. Es respira una calma tensa.

L’expedició del FC Barcelona, amb Ronald Koeman al capdavant, ja està concentrada a l’hotel Der Öschberghof, el fortí blaugrana durant l’estada en territori alemany fins al 2 d’agost. L’equip va arribar ahir a la ciutat de Donaueschinge, situada a Baden-Württemberg. Els esperen ara cinc dies d’intensa càrrega física al centre esportiu SV Aasen, amb dobles sessions d’entrenaments, i el test contra l’Stuttgart de dissabte (18 h).

Koeman s’ha emportat a Alemanya un total de quinze futbolistes de la primera plantilla, inclosos Jordi Alba, Sergio Busquets i Martin Braithwaite, que ahir es van incorporar a la pretemporada un cop acabades les seves vacances. També han viatjat Dest, Piqué, Araujo, Griezmann, Pjanic, Riqui, Neto, Lenglet, Sergi Roberto, De Jong, Umtiti i Memphis. Depay és l’únic dels nous fitxatges que farà l’estada en territori alemany. Emerson està previst que arribi dissabte a Barcelona, el Kun Agüero s’incorporarà el dia 2, igual que Leo Messi, i Eric Garcia jugarà dissabte els quarts de final dels Jocs Olímpics de Tòquio contra Costa d’Ivori, després que ahir la selecció de De la Fuente es classifiqués com a primera de grup després d’empatar contra l’Argentina (1-1). Koeman també s’ha emportat un total de deu futbolistes del Barça B: els porters Iñaki Peña i Arnau Tenas, i Collado, Demir, Gavi, Nico, Comas, Balde, Rey Manaj i Nils Mortimer. Al marge de la plantilla i el cos tècnic, també han viatjat el vicepresident, Rafa Yuste; el director de futbol, Mateu Alemany, i el secretari tècnic, Ramon Planes.

Cas Ilaix

Ilaix Moriba s’ha quedat a Barcelona. Comprovar si pujaria o no a l’avió amb destinació a Alemanya era el gran dubte per resoldre i l’enigma va quedar aclarit a mig matí. El serial d’Ilaix continua oferint nous capítols i l’últim no ha estat precisament positiu. La situació continua del tot encallada. La reunió mantinguda ahir entre el club i els agents de Moriba no va anar com s’esperava i tot continua bloquejat. Les posicions continuen força distanciades ara mateix. Dimarts, fonts del club asseguraven que veien les possibilitats de renovació d’Ilaix en un 50% parlant de percentatges i aquest escenari no ha variat després de l’última reunió. Hi ha optimisme pel que fa a la possibilitat que Ilaix acabi acceptant l’oferta del club, però cada vegada preocupa més tanta demora. La situació és complexa i tampoc no és fàcil per al mateix jugador.

Avui, el Barça B jugarà contra la Grama un altre amistós de pretemporada i Ilaix no hi participarà. La reunió d’ahir va ser dura i les dues parts continuen tensant la corda. El club i els agents del jugador tornaran a parlar, si pot ser abans que acabi la setmana, per teixir nous ponts d’entesa.

TEMA ENCALLAT

La reunió d’ahir va ser tensa i les dues parts van acordar fer una altra reunió aviat

Messi: silenci en la seva arribada

Leo Messi ha posat punt final a les seves vacances a Miami i ja és a Barcelona. Tot el barcelonisme està pendent de la seva firma. Per ara tot continua igual, amb el club treballant per encaixar el contracte de Leo dins el trencaclosques del fair play financer. Messi està tranquil, tot i que ahir va preferir no fer declaracions en la seva arribada a Barcelona. S’esperen novetats la setmana vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)