Barça

Un Stuttgart actualitzat

Bundesliga. Després de passar per segona divisió fa dues temporades, el club de Baden-Wüttenberg ha tornat redimensionat des dels despatxos i des de la banqueta, liderat per Pellegrino Matarazzo, antic ajudant de Julian Naggelsmann

Moderna i transgressora, fresca futbolísticament, la Bundesliga no espera i en els darrers anys ha deixat pel camí alguns dels il·lustres del seu futbol. En aquest periple, han baixat a segona divisió l’Hamburg i el Werder Bremen, els dos clubs que més temporades havien jugat entre els millors. També un gegant com el Schalke, que ja havia donat símptomes de flaquesa fins que va acabar caient el curs passat. I també ho ha fet l’Stuttgart, rival del Barça aquest vespre i que des del 2016, a més, ha trepitjat en dues ocasions el fang de la segona divisió (2016/17 i 2019/20). En totes dues, com a mínim, l’equip de Baden Wüttenberg ha tornat a ascendir l’any següent i en aquesta darrera ocasió sembla haver-ho fet amb les idees clares, capaç d’adaptar la seva realitat a un futbol vertical, liderat per un entrenador jove nord-americà Pellegrino Matarazzo i una tasca estimulant d’scouting comandada pel seu director esportiu, l’exfutbolista Thomas Hitzlsperger.

Tot i ser nascut a Nova Jersey, als Estats Units, Matarazzo compta amb una llarga trajectòria al futbol alemany, tan com a futbolista com posteriorment entrenant en categories anteriors, tan al Nurenberg com en un Hoffenheim on va acabar sent ajudant ni més ni menys que de Julian Nagelsmann. “Li dec molt, amb ell vaig aprendre moltes coses i diria que tenim estils similars, amb matisos”, ha expressat sobre el nou entrenador del Bayern un Matarazzo que va ser-ne assistent just en la temporada en què l’ara ajudant de Ronald Koeman, Alfred Schreuder, va deixar el seu rol amb Nagelsmann per enrolar-se a l’Ajax d’Erik ten Hag.

Nomenat per primera vegada entrenador d’un primer equip l’estiu del 2019, just quan l’Stuttgart havia baixat a segona, l’arribada aposta ha acabat desembocant en un estil agressiu, flexible tàcticament i sobretot extremadament vertical. Tot i ser només el vuitè equip que més passades va completar la passada Bundesliga, el conjunt de Baden-Wütenberg en va fer prou per ser el quart, només superat per Bayern, Leipzig i Dortmund, que més situacions de xut va generar en tot el campionat. Tot, amb un clar segell del departament d’scouting capaç de dotar la plantilla de futbolistes joves i estimulants com ara Nico González, ja venut a la Fiore, Silas Wamangituka, una de les sensacions del campionat fins que es va lesionar, Tanguy Coulibaly, arrencat de les categories inferiors del PSG o un Sasa Kalajdzic que amb 16 gols i 6 assistències en 33 partits va ser un dels futbolistes més prolífics de la Bundesliga

Mercat sobri

Aválate per la temporada precedent, l’Stuttgart ara per ara no insinua grans revolucions de cara al curs vinent més enllà d’haver acceptat suculentes ofertes per Nico González (23,5m€/Fiore) i pel porter Gregor Kobel (15m€/B. Dortmund). Per omplir el lloc sota pals el club ha apostat per un porter jove con és Florian Müller (23), arribat del Mainz, en una aposta per futbolistes de futur que es repeteix amb els fitxatges de Chris Fuhrich (23/Paderborn) i del prometedor Ömer Beyaz (17), mitjapunta de gran talent arribat del Fenerbahçe sense pagar res de traspàs. A més, el club ha fet efectiva l’opció de compra que tenia sobre Naouirou Ahamada, migcampista de gran presència procedent de la Juve.

Pendents de Kalajdzic

Davanter de dos metres d’alçada, va arribar a Alemanya procedent del modest Admira Wacker austríac fa dues temporades i, si bé es va perdre la primera per una greu lesió al genoll, ha acabat convertit en un futbolista extremadament rendible. Internacional austríac però d’ascendència sèrbia, el gegant de Viena va arribar al Mercedes Benz Arena a canvi de tan sols 1,75 milions d’euros, una quantitat que ara es pot multiplicar davant l’interès d’equips importants i de la predisposició del jugador a escoltar ofertes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)