Barça

S’atura el conveni amb les penyes per reduir despeses

Barça. L’àrea social del club assumirà a partir d’ara la feina que feia la Confederació Mundial de Penyes, que ahir va mostrar “sorpresa i malestar” per la decisió de la directiva

El FC Barcelona ha fet públic que fa unes setmanes va rescindir el conveni que l’anterior junta directiva va signar, l’any 2019, amb la Confederació Mundial de Penyes, una organització que aglutina 30 federacions territorials i impulsa el moviment penyista blaugrana. Les raons són “econòmiques, estructurals i organitzatives”. De fet, fonts del club van explicar a aquest diari que el trencament amb la Confederació Mundial de Penyes s’emmarca en la gran retallada de despeses que la junta directiva de Joan Laporta es veu obligada a fer després d’haver trobat una situació econòmica a l’entitat molt més greu del que es podia esperar.

El Barça necessita un pla de xoc per redreçar els comptes, que implica contenir la despesa en assumptes com aquest. “La confederació feia la seva funció, no entrem en si era bona o dolenta, però comportava uns costos que hem considerat que, de moment, volem deixar de pagar”, asseguren des del club. La situació no és, en tot cas, definitiva: no és descartable, de fet, que en el futur, quan el FC Barcelona hagi recuperat la seva economia, reprengui aquest conveni. En qualsevol cas, serà l’àrea social de club, encapçalada pel vicepresident Antoni Escudero, qui s’encarregarà a partir d’ara de la feina que feia la Confederació Mundial de Penyes.

Guil, trist

Per la seva banda, Antoni Guil, president de la Confederació Mundial de Penyes, va reconèixer que estava “trist”, en una conversa amb L’Esportiu. Guil no va voler, però, fer cap més valoració i es va remetre al comunicat que acabava de publicar l’organisme que presideix, en què es manifesta “sorpresa i malestar” per la “rescissió unilateral” per part del club i per la decisió “de no reconèixer la legitimitat de la confederació”. A més, l’ens que aplega les penyes blaugrana lamenta que la directiva de Laporta hagi “menystingut” els òrgans del moviment penyista i que no hagi donat resposta a la seva predisposició a assolir nous acords “des de la bona entesa que, fins avui, hi ha hagut històricament entre el Barça i el col·lectiu de penyes”.

Dilluns, la Confederació Mundial de Penyes valorarà el trencament del conveni amb el club en el consell de penyes, format pels presidents de les 30 federacions territorials, i acordarà “les decisions que estimi oportunes”.

ELS MOTIUS

El Barça trenca el conveni per raons “econòmiques, estructurals i organitzatives”

NO ÉS DEFINITIU

El conveni es podria tornar a signar quan l’economia del club ho permeti

LA CONFEDERACIÓ

Dilluns valorarà la rescissió i prendrà decisions en el consell de penyes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)