Barça

LaLiga desencalla la continuïtat de Leo Messi

Futbol. L’organisme anuncia un principi d’acord amb un fons d’inversió que injectarà 2.700 milions d’euros que aniran destinats a la competició i als clubs, un fet que alleuja el present del Barça

Al final, un moviment de LaLiga cau com un baló d’oxigen directe als pulmons del Barça. Al mateix temps que estreny amb el límit salarial, l’organisme liderat per Javier Tebas desencallarà un enigma amb el qual el conjunt blaugrana fa setmanes que malviu i que li impedia, entre altres coses, anunciar la renovació de Leo Messi, que ahir va aterrar a Barcelona i durant la jornada d’avui rubricarà la seva continuïtat. Segons va anunciar LaLiga a primera hora d’ahir, ha arribat a un principi d’acord amb el fons d’inversió internacional CVC per injectar 2.700 milions d’euros tant a la competició com als clubs que hi competeixen, un fet que permetrà al conjunt blaugrana inscriure tant l’astre argentí com la resta dels quatre fitxatges que ha fet aquest estiu (Eric Garcia, Emerson, Memphis i Agüero), que estaven pendents d’un procés de rebaixa salarial dins la plantilla del primer equip, que continua en marxa més enllà del moviment de LaLiga.

Segons el comunicat del campionat, l’operació, que pretén “dotar la lliga i els clubs de recursos per continuar la transformació cap a una companyia d’entreteniment global”, es durà a terme mitjançant la creació d’una nova societat a la qual LaLiga aportarà tots els seus negocis, les seves filials i joint ventures, en la qual el fons CVC tindrà aproximadament un 10% del capital. Aquest moviment, això sí, ha de mantenir intactes les competències esportives d’organització i de gestió de la comercialització dels drets audiovisuals que ara mateix recauen en LaLiga, valorada actualment en 24.250 milions d’euros segons l’operació en curs.

Dels 2.700 milions d’euros que s’injectaran mitjançant l’operació amb CVC, un 90% aniran destinats als clubs, incloent-hi també una partida de més de cent milions d’euros que acabarà revertint en el futbol femení, en el futbol semiprofessional i no professional mitjançant la Federació Espanyola de Futbol i el Consell Superior d’Esports.

Pel que fa estrictament al Barça, l’operació deixarà uns 270 milions d’euros a les arques del club, un fet que ha d’alleujar una situació extremadament delicada econòmicament.

De l’acord entre LaLiga i CVC, a més, s’espera que pugui repercutir de manera activa no només en la creació de llocs de treball en el sector, sinó en “l’atracció de talent”. “Es tracta d’un acord estratègic, integrador, equitatiu i democràtic, que no només blinda la viabilitat econòmica de tots els clubs del futbol espanyol, sinó que també els obre un nou present i futur que els ha de permetre avançar una dècada en el seu desenvolupament i en la seva transició”, deia el comunicat de LaLiga, esperançada que aquest moviment pugui renovar el potencial d’un futbol espanyol que busca nous incentius, amb alguns dels seus clubs molt limitats pels problemes econòmics.

MESSI, A BARCELONA

L’argentí aterra a Barcelona i en les pròximes hores signarà la renovació

La lliga tornarà amb públic a les grades

Els aficionats podran tornar als estadis de primera i segona divisió a partir del 13 d’agost, amb motiu de la jornada 1 de totes dues competicions, tal com va confirmar la ministra de Sanitat, Carolina Darias, que va presidir el Consell Interterritorial de Salut en el qual s’ha tractat la qüestió. En una mesura que començarà el dia 13 i es revisarà a finals de mes, es permetrà un màxim d’un 40% de l’aforament i un 30% per a recintes tancats, sempre que es pugui garantir la distància d’1,5 metres entre aficionats i es compleixin una sèrie de mesures a l’hora d’accedir i sortir de les instal·lacions. Els aficionats hauran de dur mascareta obligatòriament durant els accessos a l’estadi i no es podran vendre begudes ni menjar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)