El to físic fa decantar la balança

Barça. L’equip de Koeman encaixa la primera derrota de l’estiu contra un Salzburg molt més rodat, que ha disputat ja dos partits de lliga i que el dia 17 juga la Champions contra el Brondby

Red Bull Salzburg 2 Barça 1

RED BULL SALZBURG:Mantl, Ludewig (Kristensen, 46’), Onguéné (Piatkowski, 46’ (Okoh, 89’)), Wöber (Solet, 46’), Ulmer (Guindo, 46’), Capaldo (Diambou, 46’ (Amankwah, 89’)), Camara (Junuzovic, 46’), Bernède (Seiwald, 58’), Adeyemi (Adamu, 46’), Sucic (Aaronson, 46’) i Okafor (Sesko, 58’).FC BARCELONA:Neto, Dest, Araujo (Arnau Comas, 63’), Lenglet (Umtiti, 72’), Jordi Alba (Balde, 63’), Nico González (Sergi Roberto, 63’), Busquets (Braithwaite, 63’), De Jong (Rey Manaj, 84’), Gavi (Riqui Puig, 72’), Griezmann (Yusuf Demir, 72’) i Memphis.GOLS:1-0 (43’) Sucic. 1-1 (82’) Braithwaite. 2-1 (90’) Aaronson.ÀRBITRE:René Eisner (austríac). T.G.: a Camara i Bernède.PÚBLIC:30.000 espectadors al Red Bull Arena.

El Barça no arribarà invicte al Gamper. L’equip de Ronald Koeman va perdre ahir el primer partit de la pretemporada en la visita a Àustria. Els blaugrana, que havien guanyat amb relativa comoditat el Nàstic, el Girona i l’Stuttgart en els tres amistosos anteriors, van cedir contra el Red Bull Salzburg, en un partit que es va jugar sota la pluja i amb la presència de 30.000 espectadors. Bon test físic contra un rival molt més rodat i bon assaig pel que fa a l’ambientació de cara a l’inici de la lliga, després que hagi quedat aprovat el retorn del públic al futbol espanyol. Àustria té uns índexs de Covid-19 prou bons actualment i això va permetre omplir el Red Bull Arena de gom a gom. Totes les entrades venudes per veure el Barça. Contra la Real, el dia 15, també hi haurà públic.

El Barça es va trobar un Salzburg molt més rodat físicament. Els austríacs han jugat ja dues jornades de lliga i han debutat també en la copa, i el dia 17 juguen la prèvia de la Champions contra el Brondby, i aquesta diferència de ritme es va notar damunt la gespa.

Okafor hauria pogut castigar el Barça per partida doble en la primera meitat, però el davanter suís va malbaratar dues accions claríssimes de gol de forma imperdonable. Primer no va saber penalitzar un regal de Jordi Alba després d’una mala cessió a Neto. El suís va rebre la passada de la mort de Sucic i va enviar la pilota als núvols quan només Araujo protegia la porteria (24’). Okafor va tornar a fallar estrepitosament en el minut 37, quan de nou no va aprofitar una passada de la mort, en aquest cas d’Adeyemi, per batre Neto.

Memphis, un dels tres homes que van completar els 90 minuts, juntament amb Dest i Neto, va fer un xut que va vorejar el pal en el minut 36, després de marxar d’Onguéné amb facilitat. En el minut 42 va arribar el primer gol del Salzburg. Un golàs. Obús de Luka Sucic i Neto va fer l’estàtua.

En la segona meitat l’entrada d’homes com Alejandro Balde va reactivar el Barça. Primer va fer una gran centrada que no va aprofitar Braithwaite i després va connectar un xut duríssim que va trobar la bona resposta del porter Mantl.

El gol de l’empat del Barça va arribar de carambola. Dest va xutar des de fora l’àrea, la pilota va tocar primer Solet i després Braithwaite i va acabar al fons de la xarxa davant la incredulitat de Mantl (82’).

El nord-americà Brenden Aaronson va fer el 2-1 definitiu ja en el minut 90 després d’aprofitar el refús del pal en un xut duríssim d’Adamu.

Ens hem trobat un rival molt intens i això és perfecte en aquests moments de la pretemporada per ajudar-nos a agafar un bon to físic
Diumenge hi ha el Gamper i serà l’últim partit de preparació. Estic content. Tindrem un equip fort aquest any