Barça

Messi no pot renovar

Tot i tenir acordat un nou contracte per cinc temporades amb l’argentí, el Barça comunica que el capità ha de dir adeu al club de la seva vida

El club blaugrana explica que no ha pogut superar obstacles econòmics i estructurals i en culpa LaLiga

“Calma. Està molt complicat, però ho intentarem fins a l’últim moment”, deien ahir fonts properes al president del Barça, Joan Laporta, minuts després que el club blaugrana fes públic en un comunicat que Leo Messi no continuarà lligat al club català. Hores després, des del club explicaven a aquest diari que la decisió és irreversible i Messi no continuarà en el club de la seva vida, com era el seu desig.

El mateix president Joan Laporta compareixerà aquest matí en roda de premsa per explicar la notícia i els motius pels quals l’argentí no pot signar el nou contracte que havia acordat amb l’entitat després d’un gir radical d’una història que ahir havia de tenir un final feliç i que, en canvi, acaba amb un desenllaç tant trist com sorprenent.

Com explica el Barça en el comunicat, el club i Messi havien arribat a un acord perquè l’argentí signés un contracte per cinc temporades, com va revelar aquest diari fa unes setmanes. Després de moltes negociacions, les dues parts havien acordat un nou lligam per cinc anys, tot i creure que Messi marxaria al cap d’un parell de temporades. En aquestes dues primeres campanyes, el crac de Rosario cobraria el que fins el curs passat era el seu sou anual. Es rebaixava el sou un 50%, ingressant dos bonus, una fitxa aquest primer any d’uns 20 milions d’euros i un sou bastant més elevat en l’exercici 2022/23. Si després del 30 de juny del 2023 volia continuar de blaugrana, la seva fitxa anava minvant.

Leo Messi va tornar dimecres a Barcelona i el seu pare i representant, Jorge Messi, va aterrar ahir a la capital catalana. S’havia de signar l’acord i anunciar-lo oficialment perquè el capità, sense contracte des de l’1 de juliol passat, pogués participar ja diumenge en el trofeu Joan Gamper contra el Juventus. Però tot se’n va anar en orris. Per què? El Barça explica en el comunicat que no ha pogut superar obstacles econòmics i estructurals, fent referència a la normativa de LaLiga i a la norma del fair-play financer. El president de la patronal, Javier Tebas, ja havia advertit el Barça que per cada euro d’ingrés, n’havien de sortir quatre, considerant Messi un fitxatge.

Per poder inscriure l’argentí, el Barça treballava des de feia mesos en tres direccions: la venda o marxa de futbolistes, una rebaixa salarial per als pesos pesants de la primera plantilla i negociacions amb Tebas perquè flexibilitzés la norma. Tot anava més o menys bé fins ahir. No és casualitat, en aquest sentit, el que ha passat en les últimes hores entre LaLiga, el Barça i el Real Madrid. Un nou conflicte després del de la superlliga. LaLiga va anunciar dimecres un acord amb el fons d’inversió CVC que injectaria 2.700 milions d’euros a la patronal dels clubs, la majoria dels quals acabarien en els propis clubs de primera i segona divisió. L’acord, però, va rebre l’oposició del Real Madrid, que ho va expressar en un comunicat poc després que el Barça anunciés l’adeu de Messi, i també del club blaugrana, que també va fer públic un comunicat passades les deu de la nit. Els dos clubs creuen que l’acord els perjudica a mitjà i llarg termini i el veuen com un moviment de Tebas perquè tots dos acabin renunciant a la superlliga. Aquesta oposició hauria fet que Tebas hagués decidit no ajudar el Barça a inscriure Messi i no acceptar tota la documentació que el club li havia fet arribar respecte del nou contracte de l’argentí. “El Barça no ha pogut complir la normativa, no ha pogut rebaixar la massa salarial”, deien des de la patronal.

Laporta explicarà aquest matí tot el que ha passat mentre Messi, que ahir va quedar abatut perquè la seva voluntat era la de continuar de blaugrana i no havia volgut escoltar cap club tot i estar lliure des de l’1 de juliol passat, pensa com es pot acomiadar dels seguidors del Barça, que es resisteixen a creure que el seu gran ídol hagi de deixar el club. També haurà d’explicar el president del club si són certes algunes informacions que diuen que l’argentí no acabava d’estar content amb el projecte esportiu i que havia demanat un parell de reforços més, un d’ells el del central argentí Cristian Romero, que ha estat fitxat pel Tottenham des de l’Atalanta. I caldrà veure si Laporta dona alguna esperança de reconduir la situació, per mínima que sigui. Si la partida de pòquer que ha estat jugant el Barça amb LaLiga encara té continuïtat i sorgeix efecte la pressió posada ahir sobre la patronal o si ja ha acabat definitivament amb la desfeta blaugrana perquè el nou CEO del club, Ferran Reverter, a qui també serveix tot aquest episodi per pressionar la resta de jugadors amb els quals es negocia una rebaixa salarial, ha fet veure a la junta directiva que, amb Messi, és impossible complir la normativa de LaLiga i que els ha condemnat la catastròfica situació econòmica heretada de l’anterior directiva.

LAPORTA

El president del Barça donarà aquest matí explicacions de l’adeu de Messi

MESSI

El jugador, que no havia negociat amb cap club, volia continuar i va quedar abatut

LA CLAU

L’oposició del Barça al contracte de LaLiga amb CVC fa que Tebas no faciliti res
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)