Barça

La crua realitat

En l’últim moment el Barça tanca la cessió de Griezmann a l’Atlético per estalviar-se la fitxa més alta de la plantilla i incorpora Luuk De Jong del Sevilla, que també arriba a préstec i sense cost per l’entitat

Jornada frenètica la que es va viure ahir a les oficines del FC Barcelona. Feia temps que el club blaugrana no es mostrava tan actiu en l’últim dia de la finestra oberta del mercat de fitxatges estival. Tenia algunes operacions a les quals només els faltava posar la firma però des de la direcció esportiva van estar treballant fins a l’últim moment per portar un 9 a Koeman, que era la prioritat del tècnic, però al mateix temps per intentar fer alguna venda important i rebaixar la massa salarial, un dels grans objectius del club malgrat que es pogués pensar que amb l’adeu de Messi aquest tema ja quedava resolt.

I el Barça es va moure en l’últim dia del mercat seguint aquestes premisses. I molt al límit, però, va poder complir els seus objectius. Van ser uns últims minuts de misteri, Després d’unes llargues negociacions, el Barça ja tenia tancat un acord amb l’Atlético de Madrid per cedir-li Griezmann aquesta temporada però amb una opció de compra obligatòria de 40 milions per a la vinent. Els madrilenys hi van donar l’OK però aquest quedava a expenses que el Chelsea els fitxés Saúl Ñíguez. Per altra banda, el club blaugrana ja tenia acordat amb el Sevilla la cessió de Luuk de Jong, el 9 escollit. Koeman hi havia donat el vistiplau perquè el coneixia de la seva etapa en la selecció holandesa. A la mitjanit semblava que aquesta operació a tres bandes no s’havia pogut tancar per Saúl Ñíguez però el club es va donar uns minuts de marge perquè a La Liga havien tingut problemes.

El desig era João Félix

Durant la jornada, precisament, el club blaugrana va estar intentant un intercanvi amb l’Atlético. Volia João Félix. Anteriorment n’havia demanat la cessió i havia rebut una negativa com a resposta però després va plantejar l’intercanvi de futbolistes a pèl. Simeone no ho veia malament, però Gil Marín s’hi va negar en rodó. El Barça ho va intentar fins ben tard, però no hi va haver manera. L’Atlético encara confia en el jove portuguès, que els va costar 127 milions, i creu que encara pot fer eclosió.

Si bé l’opció d’intercanviar Griezamnn per João Félix és la que més esforços va demanar a la direcció esportiva, en cap moment es va deixar d’explorar altres vies. I en van sorgir unes quantes. Van oferir-li Cavani, del Manchester United, però la seva alta fitxa i les reticències del club anglès ho feien inviable. Mundo Deportivo va informar d’una oferta del Barça per Dani Olmo de 75 milions d’euros però una font del club va assegurar a aquest diari que no era certa.

I sense poder fer canviar l’Atlético en el tema de João Félix, tots els esforços es van centrar a tancar la marxa de Griezmann a l’Atlético i portar un altre davanter sense poder fer una gran inversió. Va sorgir la possibilitat de Luuk de Jong però al final tot va caure a última hora. Aquests dos van ser els grans moviments en l’últim dia més enllà d’oficialitzar les operacions que ja havien quedat tancades dilluns.

L’acord per Ilaix Moriba

El FC Barcelona va arribar a un acord amb el Red Bull Leipzig pel traspàs d’Ilaix Moriba la tarda de dilluns. El que es va fer ahir va ser acabar de firmar tota la paperassa per poder-ho fer oficial. En aquest sentit, el club blaugrana sol ser molt prudent i fins que tots els contractes no estan signats no ho anuncia oficialment. L’acord final, tenint en compte que el Barça ja tenia coll avall que perdria el jugador perquè no volia renovar, és molt satisfactori perquè cobra una quantitat acceptable de diners fixes, 16 milions, més uns altres 6 en variables, i també s’ha reservat el 10% d’una futura venda del jugador. Ilaix, que dilluns ja va viatjar cap a Alemanya, ahir va passar la pertinent revisió mèdica. Malgrat que les negociacions amb el jugador i els seus representants han estat força tenses en el comunicat el Barça li agraeix la seva dedicació i compromís i li desitja sort i èxits en el futur.

Ilaix, a través de les xarxes socials, també ha volgut tenir un gest amb el club i li ha agraït tots els anys de formació. També ha tingut un record pels companys i entrenadors que ha tingut al llarg de la seva trajectòria en el Barça, amb un esment especial per Koeman, que és qui el va fer debutar amb el primer equip.

Els 2,7 milions de Manaj

Després d’aquesta oficialitat, va ser el torn de la de Rey Manaj. El davanter albanès tenia tres ofertes interessants i finalment ha escollit la de l’Spezia Calcio. D’aquesta manera torna a una lliga que ja coneix perquè ja havia jugat a la Sampdoria, el Cremonese, l’Inter, el Pescara i el Pisa. El Barça també fa calaix amb aquest traspàs perquè cobrarà 300.000 euros fins al 30 de juny del 2022 i el club italià es fa càrrec de la fitxa del jugador i es reserva una opció de compra no obligatòria de 2,7 milions d’euros. A l’Spezia serà entrenat per l’exjugador del Barça, Thiago Motta.

Emerson Royal el breu

La tercera operació que ja havia quedat pràcticament tancada dilluns era la venda d’Emerson Royal al Tottenham Hotspur. El club londinenc finalment pagarà 25 milions d’euros pel lateral dret. Tots no seran per al Barça perquè el 20% anirà a parar al Betis. I també s’han de descomptar els 9 que el club blaugrana ja havia pagat anteriorment, a més dels sis que havia cobrat del Betis per la cessió. El brasiler, però, sempre ha estat un futbolista al qual la direcció esportiva actual volia treure un rendiment econòmic perquè mai hi va acabar de confiar del tot perquè consideren que no tenia perfil per ser titular en el Barça. Emerson ha tingut un pas molt breu pel club però ha participat en els tres partits.

La inversió més forta en el mercat en el dia d’ahir va ser per reforçar el filial. El Barça va abonat la clàusula de rescissió de dos milions d’euros d’Abdessamad Ezzalzouli, Abde. L’extrem marroquí de 19 anys procedeix de l’Hèrcules i signarà per tres temporades, fins al 30 de juny del 2024, més dues d’opcionals. El jugador marroquí , a més, tindrà una clàusula de rescissió de 200 milions d’euros, força elevada.

DE JONG

Té el vist i plau de Koeman perquè el coneix de la selecció holandesa.

L’OBJECTIU

El Barça va perseguir, sense èxit, un intercanvi entre Griezmann i João Félix

El Barça pot inscriure tots els jugadors a LaLiga

El Barça ahir va poder inscriure a LaLiga el Kun Agüero i tots els jugadors de la plantilla ja han estat inscrits en la competició. Mingueza també ho està com a jugador del primer equip de ple dret. Això va ser possible fer gràcies a l’acord per la rebaixa salarial de dos dels capitans, Sergio Busquets i Jordi Alba.

Les adequacions consten d’una rebaixa del sou d’aquesta temporada que no arriba al 25% i el diferiment de pagaments per a la resta d’anys. Dels quatre capitans només queda per arribar a un acord amb Sergi Roberto, encara que en el seu cas és per ampliar-li el contracte dues temporades més i amb una notable rebaixa salarial. Per la reducció d’aquesta temporada l’acord amb el reusenc també existeix. Per ampliar-li el contracte encara estan negociant i l’entesa no hauria de tardar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)