Barça

La gènesi d’una nova era

Primera divisió. El campionat arrenca avui amb 16 equips i convertint-se en la primera lliga professional femenina de la història a l’Estat. El Barça serà el gran rival a batre i clar favorit

El futbol femení acumula anys d’evolució constant. Una acceleració que s’ha fet més evident en els últims tres anys, però l’actual lliga que arrenca avui, amb el partit inaugural entre el Barça i el Granadilla (12 h, estadi Johan Cruyff), ha de suposar un gir copernicà. La primera divisió del futbol femení es professionalitza i això s’ha de traduir en un salt de qualitat mediàtic i d’atractiu de la competició. La nova lliga estarà formada per 16 equips amb les novetats del Vila-real i l’Alavés i l’absència, per primer cop en la història, de l’Espanyol, que jugarà a segona amb la missió clara de tornar a pujar en un any.

El Barça defensa el títol després de l’exhibició que va mostrar la temporada passada dominant el campionat amb mà de ferro i superant en 25 punts el Real Madrid. Caldrà veure com gestiona aquesta pressió el conjunt blaugrana, que va signar un triplet històric amb lliga, copa i Champions. “Pel que fa a objectius, quan estàs al Barça la predisposició de guanyar-ho tot hi ha de ser sempre. Hem de conviure amb aquesta pressió i la intenció aquesta temporada és guanyar-ho tot, però sabem que és molt complicat”, explicava ahir el nou tècnic del Barça, Jonatan Giráldez, que ha agafat el relleu després de l’abrupta sortida de Lluís Cortés i que no s’espolsava la pressió per tornar a enllaçar un curs històric. La jugadora blaugrana Patri Guijarro, prudent però ambiciosa, també espera repetir èxits. “Esperem fer un gran any i per això estem treballant i entrenant-nos més. Sembla fàcil però no ho és. El simple fet de guanyar ja és complicat i tenim un inici de campionat difícil, però això ens motiva”, va assenyalar. “Les sensacions són molt bones, és cert que el meu rol, enguany, és diferent del de l’any passat, però les jugadores ja em coneixen. Tenim moltes ganes de començar, ara comença la part bona de la competició, volem començar la lliga”, insistia Giráldez, que començarà la temporada amb quatre cares noves: les escandinaves Ingrid Engen i Fridolina Rolfö; Irene Paredes, i el retorn, després de cessió, de Claudia Pina.

Enmig de la voracitat blaugrana, l’Atlético i el Real Madrid, juntament amb el Llevant, s’entreveuen com els equips que intentaran trencar el monòleg de les catalanes en la lliga. El Real Madrid és l’actual subcampió i intentarà ampliar el seu marge competitiu després de “l’estrena” de l’any passat. El conjunt de David Aznar s’ha reforçat de valent en totes les línies, amb Méline, Lucía Rodríguez, Rocío Gálvez, Claudia Zornoza, i especialment a la zona ofensiva amb Esther, Athenea del Castillo, Nahikari i la danesa Möller.

LES DECLARACIONS DELS PROTAGONISTES

La predisposició, quan estàs al Barça, de guanyar-ho tot hi ha de ser sempre. Hem de conviure amb aquesta pressió
Barcelona - Granadilla
12 h (Barça TV)
Atlético - Rayo
20 h
Llevant - Real Madrid
Demà, 11 h
Eibar - Sevilla
Demà, 11 h
Sporting H.- Vila-real
Demà, 11.30 h
Alavés - Betis
Demà, 12 h
Real Sociedad - València
Demà, 16 h
Madrid - Athletic Club
Demà, 18 h
La intenció i l’objectiu és guanyar-ho tot, però sabem que és molt complicat
Jonatan Giráldez
ENTRENADOR DEL bARÇA
Esperem fer, de nou, un gran any i per això estem treballant i entrenant-nos més
Patri Guijarro
Jugadora del Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)