Barça

Primera gran prova

El Barça, en el seu primer partit en la Champions post-Messi, s’estrena en aquest grup E contra el totpoderós Bayern, amb la necessitat de sepultar en la memòria l’infaust record del 2-8 i l’objectiu de no acabar malferit de nou

Un any i deu mesos després, el Camp Nou tornarà a viure un partit de Champions amb públic a la grada (es permet un 40% de l’aforament total). L’últim precedent va ser aquell Barça-Borussia de Dortmund (3-1) de la fase de grups del 27 de novembre del 2019, que va acabar amb victòria blaugrana gràcies als gols de Luis Suárez, Messi i Griezmann. Cap d’ells serà present, evidentment, aquesta nit en l’estrena contra el Bayern de Munic (21 h, Movistar Liga de Campeones). Tots tres són passat. Nova era.

El nou Barça de Koeman enceta el seu camí en aquesta edició de la Champions contra un rival de moltíssima envergadura i conscient que no figura entre els equips favorits al títol. L’estrena contra el Bayern i la visita a Da Luz (Lisboa) en la segona jornada per enfrontar-se al Benfica, suposen un retrobament amb vells fantasmes: el rival del 2-8 i l’estadi del 2-8 en els dos primers partits d’aquest grup E. Capricis dels bombos i de les boles. El debut contra el Bayern serà la primera gran prova de foc d’aquest Barça encara molt tendre. Primer partit del mes de setembre i primer partit a Europa post-Messi. El Bayern de Julian Nagelsmann i Lewandowski intimida.

L’equip blaugrana arriba a la cita descansat. L’ajornament del Sevilla-Barça ha donat aire a la plantilla després dels compromisos internacionals. El Barça no juga un partit des del 29 d’agost, contra el Getafe (2-1). Respecte a aquell partit de lliga, Ronald Koeman recupera avui Gerard Piqué i també Eric Garcia. El tècnic neerlandès tindrà les baixes de Dembélé, Ansu, Agüero, Braithwaite i possiblement Dest, que ahir no es va entrenar amb el grup, convalescent encara de l’esquinç que es va fer amb la selecció dels Estats Units. El Bayern té la baixa important de Tolisso, que s’ha quedat a Munic per unes molèsties en un bessó. Sí que ha viatjat Robert Lewandowski. El davanter polonès és la gran amenaça per a Ter Stegen. En l’últim partit contra el Leipzig va notar molèsties, però ahir Nagelsmann confirmava que jugarà. També recupera Sabitzer.

El Bayern arriba al Camp Nou en un estat de forma òptim, després d’haver guanyat la supercopa contra el Dortmund de Haaland i els seus quatre primers partits de la Bundesliga: 3-2 al Colònia, 0-12 al Bremer, 5-0 a l’Hertha i 1-4 contra el Leipzig. Els seus números espanten.

El Barça, aferrat al bon moment de forma de Memphis, estrenarà la samarreta de la Champions i intentarà obtenir un resultat positiu en aquest difícil primer partit del grup. Els últims dos partits de Champions jugats al Camp Nou, això sí, no conviden a l’optimisme: 1-4 contra el PSG i 0-3 contra el Juventus.

Braithwaite s’haurà d’operar

En la llista definitiva que facilitarà avui Koeman per a aquest debut contra el Bayern no hi serà Martin Braithwaite. L’internacional danès haurà de passar finalment per la sala d’operacions per solucionar els seus problemes al genoll. El jugador arrossega una lesió femoropatel·lar al genoll esquerre des del dia del Getafe. El danès ha estat sotmès a un tractament conservador durant l’aturada per seleccions, però aquest no ha funcionat com estava previst i no podrà evitar la sala d’operacions. Braithwaite, autor d’un doblet en el primer partit de lliga contra la Real Sociedad, venia de fer una gran Eurocopa i ara aquesta lesió és un cop important tant per a ell com per als plans de Koeman.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)