Barça

Koeman: “Ens cal temps i no en tenim”

Ronald Koeman, Sergio Busquets i Julian Nagelsmann. Tècnic i capità del Barça, i entrenador del Bayern

“Molts jugadors d’aquest equip van patir aquella nit i ara hi ha ganes d’aconseguir un bon resultat contra aquest equip. Sabem que el Bayern és un grandíssim equip, amb individualitats molt bones. Serà un partit molt complicat. Però juguem a casa i hem d’aconseguir un bon resultat. El partit servirà per extreure conclusions perquè juguem contra un rival que aspira al títol i nosaltres hem canviat moltes coses.” Ronald Koeman aleshores no era encara a la banqueta blaugrana, però sap perfectament la magnitud de la tragèdia generada pel 2-8 de Lisboa la nit del 14 d’agost del 2020. Aquella derrota va ferir el Barça de mort i ara, de nou, el Bayern permetrà calibrar l’estat real d’aquest nou Barça. Per l’envergadura del rival, el partit agafa els blaugrana en una fase massa precipitada de la temporada, però servirà per fer una bona fotografia del moment. “Hem tingut canvis importants a la plantilla. Ens cal temps, però el futbol no et dona marge. Serà un partit interessant per treure conclusions, contra un rival molt potent”, explicava Koeman.

Serà el primer partit a la Champions amb Sergio Busquets assumint el braçal, com a hereu de Messi: “Si el Barça pot guanyar la Champions sense Leo? Ja es veurà. El Chelsea l’any passat tenia una gran plantilla però tampoc no entrava dins els dos o tres favorits i va guanyar el títol. Sabem que no tenim Messi, però ho hem d’intentar. Segur que competirem. És una nova etapa. Tenim molta ambició. Tenim un bon equip, volem ser un equip sòlid.”

El capità, que just ahir dilluns feia tretze anys que va debutar amb el primer equip, diu que cal girar full de la humiliació del 2-8: “Són coses difícils d’acceptar, però en el món del futbol poden passar aquestes coses. Ha passat molt de temps i ara som plantilles diferents, circumstàncies diferents...” “En tenim moltes ganes. Tenim un grup de la Champions molt difícil. El Bayern és un rival de molta entitat. És un equip que domina totes facetes del joc. Esperem fer un bon partit i començar bé la fase de grup.”

No hi ha Messi, però Sergio confia en la figura de Depay: “Memphis ha començat molt bé, amb gols i assistències, també en la selecció. Ha estat un gran fitxatge i esperem que la seva importància a l’equip acabi sent gran. Ha connectat molt bé amb l’afició. És una persona molt oberta, crea bon ambient dins el vestidor.”

Elogis de Nagelsmann

Julian Nagelsmann, com la majoria d’entrenadors de la lliga i la Champions, no sap encara com serà el nou Barça sense Messi, però el que sí que té clar l’entrenador del Bayern és que els blaugrana continuen sent un rival molt perillós. “Serà un Barça diferent del de Lisboa. Abans Messi podia decidir el partit i els jugadors el buscaven. Ara hi ha altres jugadors que han d’assumir més responsabilitats. De Jong és clau, i hi ha Memphis. No sé si són pitjors sense Messi, és un equip diferent. En els últims partits han jugat prou bé. No sé si milloraran gaire en el futur”, assegura. Nagelsmann ha estudiat el Barça i no el preocupa si Koeman recupera el 3-5-2: “L’estructura ha canviat una mica, pressionen alt i defensen bé. Amb Messi era diferent. Jugaven amb un 3-5-2 i ara un 4-3-3, però també canvien durant el partit.”

LA PRÈVIA

Serà un Barça diferent del de Lisboa. Sense Messi, ara altres jugadors assumeixen la responsabilitat
Julian Nagelsmann
Hem tingut molts canvis importants a la plantilla. Serà un partit interessant per treure conclusions
Ronald Koeman
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)