Barça

El protagonista

Luuk de Jong

Debut entre l’amargor

El debut de Luuk de Jong tenia data en el calendari i ciutat fixada en el mapa. L’esperava un dolç retorn a Sevilla, la seva última casa d’acollida. Però l’ajornament del partit de lliga al Sánchez Pizjuán va comportar un canvi de plans radical per a Luuk. Del retrobament agradable amb la família sevillista al debut amarg en la Champions amb el Barça amb un dolorós 0-3 contra el Bayern de Munic. Canvi notable.

De Jong va viure ahir els seus primers minuts oficials com a blaugrana. Dijous tot just era presentat de forma oficial i ahir ja va estrenar la seva primera titularitat. Ronald Koeman va apostar per reeditar el tàndem ofensiu d’èpoques pretèrites viscut a Eindhoven en el PSV. Memphis i Luuk de Jong van fer parella en atac, però tots dos van jugar massa sols. L’equip va jugar molt endarrerit, per protegir-se, i cada vegada que volia desplegar-se en atac, Memphis i De Jong havien de fer la guerra pel seu compte. Dos contra quatre. El Bayern va viure còmode en defensa, sota el confort dels centímetres i l’envergadura física de Sule i Upamecano a l’eix, la solvència de Pavard a la dreta i la potència física de Davies per l’esquerra. Luuk de Jong no va fer un mal partit, però va ser víctima de les carències del col·lectiu. El neerlandès va demostrar personalitat marcant ell la línia de la pressió que havia de fer l’equip. Es va fer un fart de baixar pilotes en la primera part i va descarregar amb facilitat al primer toc sempre que va poder per activar el seu soci Memphis i homes com Pedri. Ter Stegen el va buscar en el joc en llarg i Jordi Alba també, però cap de les centrades del lateral de l’Hospitalet va tenir la precisió necessària per connectar amb l’ex del Sevilla.

Els gols ahir no van ser blaugrana, van ser bavaresos. Robert Lewandowski, qui si no, va colpejar per partida doble i Thomas Müller va tornar a castigar el Barça. Müller acumula ja 7 gols contra el Barça en competició europea i és el jugador que més gols ha fet als blaugrana.

18
intervencions
65
minuts
2
pilotes recuperades
3
pilotes perdudes
0
faltes comeses
1
falta rebuda
0
rematades
0
gols Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)