Barça

Creixen els dubtes

Més enllà de la derrota contra el Bayern, no del tot inesperada, és el plantejament del partit el que més enutja i sembra desconfiança en Koeman

Laporta, Yuste i Alemany van estar analitzant la derrota fins tard

No va ser un gabinet de crisi perquè només era el primer partit de la fase de grups, però el 0 a 3 encaixat contra el Bayern de Munic sí que va fer saltar algunes alarmes a la zona noble del Camp Nou. Al final del duel, el president Joan Laporta, el vicepresident esportiu, Rafa Yuste, i el director de futbol, Mateu Alemany, van reunir-se durant força estona –van marxar de l’estadi gairebé tres hores després de l’acabament del partit– per analitzar la derrota soferta. Una clatellada que fa molt mal a la llotja, sobretot per la imatge que va transmetre l’equip blaugrana durant molts minuts del partit.

Que a hores d’ara el Barça no està en condicions de competir amb el Bayern ja se sabia, i la derrota no va ser del tot inesperada, tampoc per als directius i els responsables esportius. El que sí que no s’esperaven és un plantejament tan derrotista de Ronald Koeman. No només va recuperar el sistema 3-5-2, sinó que va semblar que la consigna que hagués donat als seus jugadors fos la d’evitar una golejada. El Barça va sortir amb mentalitat d’equip petit, i a sobre al Camp Nou, i això és el que més cou als màxims dirigents blaugrana.

Lògicament, en la trobada nocturna no es va parlar de situacions dràstiques perquè la confiança en Koeman encara hi és –el mateix president Laporta així ho va deixar clar en una entrevista recent a TV3– però és innegable que el que va passar en l’estrena europea fa créixer els dubtes al voltant de la idoneïtat del tècnic holandès per intentar reconstruir l’equip després de la marxa de Messi i Griezmann i altres futbolistes. Com sempre han fet, valoren l’aposta que ha fet i fa pels joves, però volen que vagi una mica més enllà. Que aquesta sigui més contundent i si cal treure algun pes pesant de l’alineació, que es faci.

No és cap secret que un sector de la junta directiva ja no tenia excessiva confiança en Koeman i que eren partidaris de fer-lo fora abans de començar la temporada. El mateix Laporta ha reconegut que està parlant amb ell d’una possible renovació, però condicionada a la consecució de títols, al bon joc i a la defensa de projectes estructurals de l’entitat. Unes peticions que no van agradar gens ni mica al tècnic holandès perquè entenia que se li volia treure poder de decisió sobre l’equip. I també ho va explicitar de manera clara.

Koeman el que reclama és que se’l jutgi quan pugui disposar de tota la plantilla al complet. Està convençut que quan vagi recuperant els seus millors efectius –pensa sobretot en Ansu Fati i Dembélé– l’equip farà un salt de qualitat important i anirà cap amunt. El calendari li és propici perquè els tres pròxims partits són contra rivals, en teoria, força assequibles. Dilluns, el Granada visita el Camp Nou; dijous, l’equip viatja a Cadis, i acaba la setmana rebent el Llevant al Camp Nou diumenge. Tres partits on el Barça està obligat a guanyar per no despenjar-se de les posicions capdavanteres i on Ronald Koeman es jugarà bona part del seu crèdit.

L’ENUIG

El plantejament tan derrotista de Koeman no va agradar, massa d’equip petit

KOEMAN

Manté que l’equip anirà cap amunt quan pugui tenir tots els jugadors disponibles i bé

CALENDARI

Els tres pròxims partits de lliga són assequibles, contra Granada, Cadis i Llevant

Laporta demana paciència i confiança a l’afició

Després de la desfeta europea contra el Bayern de Munic, el president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha volgut gravar un missatge adreçat als barcelonistes, en què els reclama que tinguin paciència i on també vol compartir la seva indignació per la contundent derrota en la Vhampions. “Hola, culers, estic tan dolgut i indignat com tots vosaltres. Us dic que el que està passant és un dels escenaris que prevèiem. I us demano paciència. Paciència i que continuen donant suport a l’equip. I també us demano confiança en els que dirigim el club. Necessitem aquest marge de confiança i no en tingueu cap dubte: ho arreglarem. Moltes gràcies i visca el Barça!”, diu el missatge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)