Araujo salva un punt en una nit amb més cor que futbol

Barça-Granada (1-1) Koeman fa una sacsejada a l’onze inicial i aposta per la joventut però l’equip no passa de l’empat i no culmina la remuntada contra el conjunt andalús

La derrota contra el Bayern de Munic no va ser inesperada però l’empat contra el Granada, si. Ningú discuteix que els grans d’Europa estan a un nivell inabastable en aquests moments per aquest Barça, el que ja costa més d’assumir és que l’equip no pugui vèncer ni al Granada al Camp Nou. L’equip blaugrana només ha estat capaç de salvar un punt gràcies a un gol d’Araujo en el 89’ i que ha servit per igualar el de Duarte en el minut 2. Fins aquest moment, l’equip ha tornat a mostrar les seves debilitats, tant en defensa, encaixant un altre gol, com en atac, amb dificultats per generar perill i també per ser més efectiu.

Koeman ha fet una petita revolució en l’equip titular, possiblement mogut per tots els que li reclamen valentia i també per donar més vitalitat a l’equip. I ha recuperat el 4-3-3, abandonant els cinc defenses del dia del Bayern de Munic. A la porteria s’ha mantingut Ter Stegen i els laterals han estat per Dest i Balde, però la gran sorpresa ha estat en l’eix, amb la parella formada per Araujo i Eric Garcia, quedant-se Piqué a la banqueta. Al mig del camp, Busquets de mig centre i als interiors De Jong, aquest si, inamovible, i Sergi Roberto. Pedri ha tingut descans. I al davant, Memphis, Coutinho a una banda i en l’altre el jove Yusuf Demir. Luuk De Jong, també suplent.

Un equip ple de joventut que ha rebut un cop massa dur quan amb prou feines havia començat el partit. Busquets ha estat massa tou en no frenar una internada d’Escudero, que ha centrat, De Jong no ha arribat a refusar, i Duarte ha rematat de cap per avançar el Granada quan només s’havia disputat un minut i mig. Un autèntic gerro d’aigua freda pel Camp Nou. Li ha costat refer-se al Barça, que no trobava la fórmula per fer mal al Granada, que durant força minuts s’ha dedicat a perdre temps. El travesser ha evitat l’empat de Sergi Roberto a la sortida d’un córner i una fantàstica aturada de Luís Maximiano ha evitat el gol d’Araujo abans del descans. Un segon temps que ja no ha disputat Balde, que ha deixat el camp amb molèsties deixant el seu lloc a Mingueza.

Koeman ha fet un canvi ofensiu en la segona meitat. Ha tret del camp Sergi Roberto per donar entrada a Luuk De Jong i s’ha passat a jugar amb un 4-2-3-1. El Barça ha sortit amb més ímpetu però ha tingut les mateixes dificultats per generar perill a un Granada molt defensiu. Araujo, en un altre cop de cap l’ha tornat a tenir però el seu remat ha marxat desviat. Memphis també ha rematat fluix des de dins de l’àrea i després massa alt mentre els nervis cada cop es feien més presents a la grada i a la gespa. Coutinho s’ha retirat i ha entrat Gavi i Koeman ha cremat totes les naus posant Piqué i Riqui Puig per jugar els minuts finals. Mingueza ha enviat una centrada xut al travesser mentre el públic s’indignava amb l’àrbitre i amb el Granada, que no ha parat de perdre temps.

Inexplicablement, Luuk De Jong ha rematat de cap fora quan estat tot sol i sense oposició. L’equip s’ha anat posant nerviós i atacava més amb el cor que amb el cap, sense cap mena d’ordre, i en aquesta ocasió la fe d’Araujo li ha permès rematar una centrada molt fina de Gavi per salvar un punt.