Barça

La tristesa infinita

Malgrat que el duel tenia flaire de final, el Barça no passa de l’empat sense gols contra el Cadis després de firmar un primer temps molt fluix i d’intentar-ho en una segona part amb més ocasions però que l’equip juga amb deu per la injusta expulsió de Frenkie De Jong

Koeman va demanar temps, paciència i confiança abans de jugar contra el Cadis, però serà difícil, per no dir impossible, que des de dalt li ho concedeixin després d’un nou embat decebedor i que no només segueix allunyant el Barça de les posicions capdavanteres –el Madrid és a set punts però té un partit més–, sinó que encara fa més gran la fractura entre el tècnic i Laporta. Koeman no guanya crèdit perquè ni està aconseguint resultats ni pot aferrar-se al joc, clarament en regressió des que fes patxoca contra la Real Sociedad en la primera jornada. Fa la sensació que l’holandès ja té data de caducitat i que quedarà sentenciat abans de la segona aturada, just després del partit contra l’Atlético.

Tant si està contra les cordes com no, Koeman va tornar a sacsejar l’equip, obligat en part per les baixes i també pensant en els propers partits, contra el Llevant i el Benfica en la Champions. Piqué va tornar a l’onze per fer parella amb Araujo, el millor contra el Granada, i sense Alba ni Balde, lesionats, Dest es va tornar a situar al lateral esquerre amb Mingueza a la dreta. El tècnic va tornar a ser valent perquè al mig del camp va apostar pel jove Gavi en un dels interiors, deixant a la banqueta Sergi Roberto. Busquets i De Jong van completar el mig del camp. Al davant, nova oportunitat per a Yusuf Demir i Luuk De Jong al costat de l’intocable Memphis. Poc li ha durat a Coutinho la titularitat després del seu decebedor paper contra el Granada, quan va demostrar que segueix lluny d’aquell futbolista desequilibrant que va enlluernar a Liverpool.

No va semblar que l’equip fos conscient de tot el que s’estava jugant i amb la seva actuació en el primer temps va acabar donant la raó al seu entrenador, que en la lliga es conforma amb entrar en els llocs del davant però no ser campió, i en la Champions ja ha avisat que no s’esperin miracles. Però la realitat pot acabar sent molt pitjor, perquè els primers quaranta-cinc minuts del Barça van ser per oblidar. Jugant així fins i tot sembla una quimera que puguin classificar-se amb facilitat per a la Champions. Cap ocasió de gol ni cap idea a la gespa ni a la banqueta per trencar la defensa del Cadis. Koeman demanava profunditat des de la banda, però el seu equip era incapaç de generar perill per les bandes i també de trobar línies de passada per dins, on no fa pas tant el Barça havia estat un equip dominador en aquesta faceta. L’únic positiu en la primera meitat va ser veure les ganes i la implicació de Gavi, titular per primer cop, i que semblava el més implicat i coneixedor de tot el que es jugaven.

Un xut tou de Memphis, que sembla haver perdut la frescor dels primers partits i que s’hagi contagiat del desànim que es viu al club, va ser l’únic bagatge ofensiu dels blaugrana. El Cadis tampoc va inquietar Ter Stegen perquè es limitava a esperar una errada del Barça en la construcció que no va arribar.

Només començar el segon temps, el porter alemany sí que va haver d’intervenir en un xut enverinat de Negredo i tallant una centrada i el Barça va respondre amb una doble ocasió de Memphis. En una d’elles, Luuk De Jong l’havia assistit fantàsticament des de la banda dreta però quan només havia de connectar la rematada la pilota se li va esmunyir per sota del peu i en l’altra Ledesma va refusar-li el xut.

Si ja li estava costant al Barça, el partit se li va complicar amb la injusta expulsió de Frenkie De Jong, que va veure dues targetes grogues pràcticament seguides. La segona, inexplicable, perquè el migcampista holandès va arribar abans a la pilota i fins i tot va arronsar la cama per no fer mal al futbolista del Cadis. Però Del Cerro Grande, malgrat les protestes, el va enviar a la dutxa i des del VAR no hi van voler intervenir. Curiosament, aquest mateix àrbitre també el va expulsar, contra l’Espanyol, l’altra vegada que De Jong ha estat expulsat en un partit en tota la seva carrera.

Koeman va reaccionar traient del camp l’altre De Jong per donar entrada a Coutinho, a Nico per Gavi, que va ser dels pocs que es van salvar, i a Riqui Puig per Dest. I precisament una pèrdua al mig del camp del jove de Matadepera va estar a punt de costar-li un gol en contra al Barça, però Ter Stegen es va tornar a disfressar de salvador. Malgrat jugar amb un futbolista menys, el Barça no va abaixar els braços i va buscar el gol que li donés els tres punts i que evités l’incendi que es pot generar aquests propers dies a Barcelona, encara que diumenge el Llevant visiti el Camp Nou. Coutinho va desaprofitar una falta a la frontal i Memphis va tornar a fallar una ocasió molt clara després d’una passada de Piqué en un contracop ràpid. En aquests minuts finals, el Cadis també va pressionar, però al final el marcador no es va moure.

MEMPHIS

El davanter holandès va tornar a desaprofitar ocasions clares

GAVI

El jove de 17 anys va ser titular al mig del camp i va ser un dels millors blaugrana

FRENKIE DE JONG

Del Cerro Grande el va expulsar de manera injusta i també va fer fora Koeman
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)