Barça

Suturar les ferides

Després de les ensopegades contra el Granada i el Cadis, el Barça està obligat a guanyar el Llevant per no fer més gran la ferida entre el tècnic i la directiva, que ja li està buscant relleu a la banqueta

Només va caldre una ensopegada en la Champions contra el Bayern de Munic per desencadenar una tempesta en el FC Barcelona. El plantejament covard i d’equip petit de Koeman i el seu discurs de resignació no van agradar gens a la directiva blaugrana, que esperava més valentia del seu tècnic malgrat entendre que l’equip, a hores d’ara, no està al nivell per competir amb els grans d’Europa. La desconfiança envers al tècnic holandès s’arrossegava des de la temporada passada malgrat que Laporta havia començat a plantejar la renovació a Koeman sempre que complís algun objectiu de club, com ara guanyar títols i oferir un bon joc, al marge de respectar apostes estratègiques de l’entitat, com són confiar en el planter i en una sèrie de futbolistes, com ara Riqui Puig o Umtiti.

Aquesta possible renovació condicionada no va acabar d’agradar a Koeman, que va interpretar que des de la presidència s’intentava interferir en les decisions esportives i va desencadenar una polèmica entre tècnic i president que encara dura. La posició de Koeman s’hauria fet forta si l’equip hagués aconseguit bons resultats, però la realitat és que, després del partit contra el Bayern de Munic al Camp Nou, el Barça no ha estat capaç d’aixecar el cap. La derrota en la Champions va fer mal, ja no només pel resultat, sinó perquè l’equip blaugrana va jugar com un equip petit, jugant amb cinc defenses i defensant-se a prop de la seva àrea per no ser golejat. Això va fer mal a Laporta, fins al punt de plantejar-se un relleu a la banqueta i deixar un marge de tres partits a Koeman abans de prendre una decisió dràstica.

A priori, l’equip ho tenia tot a favor per oferir una bona imatge perquè els rivals no eren d’envergadura. Però el Barça va fallar i ha provocat que la situació en el club ja sigui gairebé insostenible. Es va empatar contra el Granada al Camp Nou en un partit molt fluix de l’equip i també contra el Cadis, de nou sense mostrar símptomes de millora en el joc. La setmana que havia de servir per enfortir Koeman a la banqueta, acaba amb l’holandès més discutit que mai i amb els noms dels seus possibles substituts a les portades. No hi ha gaire confiança que l’entrenador pugui redreçar la situació. L’equip viu al dia, esperant als resultats immediats de l’equip.

El club va negociant possibles relleus, però es manté expectant per si el Barça és capaç de vèncer el Llevant, el Benfica i l’Atlético de Madrid en els tres partits que queden abans d’una altra aturada pels compromisos de seleccions. Avui contra el Llevant, el Barça no es pot permetre una quarta ensopegada consecutiva si no vol que la ferida encara es faci més gran. Els ànims ja estan prou caldejats malgrat que l’afició sembla que encara fa costat a l’equip, conscient que estem davant d’una temporada de transició i que l’equip s’ha debilitat molt amb les marxes de Messi i Griezmann. Ara bé, poden acceptar que no s’està al nivell per competir contra els millors equips en la Champions però no en la lliga contra equips menors. I el Barça ha empatat contra el Granada i el Cadis, un fet bastant imperdonable.

Per afrontar aquest duel, Koeman tindrà la baixa de Frenkie de Jong. El comitè de competició va fer cas omís al recurs presentat pel club. Tenint en compte les baixes, l’onze més probable que posarà el tècnic és el format per Ter Stegen a la porteria, Mingueza i Dest als laterals, Piqué i Araujo a l’eix de la defensa i al mig del camp repetiria com a titular Gavi, un dels millors contra el Cadis, amb Busquets i Sergi Roberto. Al davant, Memphis serà la referència i estaria acompanyat per Yusuf Demir i Coutinho; Luuk de Jong es quedaria a la banqueta. La millor notícia per a l’equip blaugrana, però, és el retorn a la llista d’Ansu Fati, que com a màxim jugarà uns quinze minuts, segons va comentar Ronald Koeman en la roda de premsa prèvia al partit.

Les ganes d’Ansu Fati

322 dies després del seu últim partit, el jove davanter blaugrana es tornarà a vestir de curt. Koeman ja va avançar que pot jugar com a màxim un quart d’hora, però per a ell segur que aquests minuts ja seran molt importants després del calvari que ha hagut de passar en els últims mesos. “Cal mirar sempre endavant. Ara només vull donar les gràcies a la meva família, als aficionats culers i als companys; m’han donat força durant la meva recuperació”, assenyala als mitjans del club. Malgrat el seu retorn, sap que caldrà tenir paciència abans no pugui jugar molts minuts. Amb ell no es vol córrer cap risc. “Tinc moltes ganes de tornar a jugar, de sentir-me futbolista i sobretot de gaudir. Fa un any que no jugo i vull anar agafant el ritme i la confiança a poc a poc. Cada vegada que em toqui jugar intentaré aportar alguna cosa nova a l’equip, el que soc jo.”

Contra el Llevant ja lluirà el dorsal 10 a l’esquena, un gest que fa visible la seva personalitat i que va agradar molt a la direcció esportiva pel que significa. Ansu està disposat a assumir un rol rellevant dins l’equip. “És un honor portar el 10. Vull donar les gràcies al club. És tot un repte portar aquest dorsal per tot el que comporta; el van dur Leo i Ronaldinho, entre d’altres. És una pressió més, però quan estàs en el primer equip has d’assumir la teva responsabilitat.”, afirma el jove davanter blaugrana.

ANSU FATI

Ja té l’alta mèdica després de molts mesos de baixa i Koeman diu que jugarà 15 minuts

DECISIU

Després de les ensopegades contra el Granada i el Cadis, vèncer és una obligació

GAVI

Sense De Jong, que està sancionat, podria repetir en l’onze inicial

Koeman: “L’únic que hem de fer és guanyar partits”

Ronald Koeman no es podrà asseure a la banqueta en el partit contra el Llevant perquè està sancionat. Aquesta setmana ha estat dura per a ell perquè s’ha parlat molt sobre la possibilitat que sigui substituït, però ell manté que el que li toca és guanyar per posar fi als rumors. “No puc dir gaire res d’aquest tema perquè fa temps que no miro la premsa. Sé els rumors que hi ha, però l’únic que hem de fer és guanyar partits. Hi ha rumors, noms... És la vostra feina. No perdré energia en coses que no puc controlar.” Koeman va confirmar que Ansu Fati tindrà minuts. “És molt important per a nosaltres. Tenim un pla i l’hem seguit per recuperar-lo totalment. Tindrà un procés per tenir minuts. Està convocat i com a màxim jugarà 15 minuts. El més important és recuperar-lo, no córrer gaire.” El tècnic va lamentar no poder dirigir l’equip des de la banda. “M’agradaria ser-hi, sobretot en moments difícils. Necessitem els tres punts i ens donarien tranquil·litat. No vull queixar-me; és una cosa que s’ha d’acceptar. És complicat perquè hi ha coses en el partit amb les quals no estàs d’acord. He d’aprendre d’això i estar més tranquil. També soc humà i hi ha situacions que són difícils d’acceptar. Millor no entrar-hi perquè no puc canviar res.” Koeman admet que l’equip ha perdut gol i que li està costant ser efectiu. “Memphis se sent responsable de no marcar per guanyar el partit però no ha d’estar obsessionat amb això. Contra el Cadis vam tenir 4 o 5 ocasions molt clares. Ens costa crear contra els equips perquè ens falta un contra un i velocitat. Hem perdut jugadors amb efectivitat.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)