Barça

IRENE PAREDES

FUTBOLISTA DEL BARÇA I MILLOR DEFENSA DE LA UEFA WOMEN’S CHAMPIONS LEAGUE 2020/21

“El nostre objectiu és clar: repetir el triplet”

Irene Paredes admet que ha fitxat pel Barça per guanyar la Champions. L’actual campió d’Europa debuta aquesta nit contra l’Arsenal i la central basca, després d’haver estrenat maternitat, somia ja en la gran final de Torí

Irene Paredes
(Legazpi, 4-7-1991). L’excapitana del PSG jugarà avui el seu primer partit a Europa amb la samarreta del Barça. Dos gols va marcar la temporada passada amb el club francès en aquesta competició
Seria fabulós que més endavant el destí ens regalés un Barça-Madrid en la Champions
Se’m fa estrany, encara ara, veure Messi amb una altra samarreta que no sigui la del Barça

Irene Paredes (Legazpi, 4-7-1991) i la seva parella, l’exinternacional d’hoquei Lucía Ybarra, van ser mares al mes de setembre. Han estat uns mesos intensos emocionalment per a l’excapitana del PSG. Molts canvis: el seu fitxatge pel Barça, nou club i nova ciutat, casament i maternitat. Pròxim somni: aixecar la seva primera Champions com a professional. Per això ha vingut al Barça. El Juventus Stadium de Torí espera al final del camí.

Comença la Champions. Capítol 1: Barça-Arsenal.
Això comença fort, sí. L’Arsenal és un rival molt important. Però a mi personalment em fascinen aquest tipus de partits. A més, juguem al Johan, davant del nostre públic, i és un gran rival per debutar en una gran competició com és la Champions. Esperem fer un gran partit. Estem preparades.
Què li sembla el nou format de competició?
És un canvi positiu. Aquest nou format fa que sigui una Champions encara més atractiva. Hi haurà un major nombre de partits, i això sempre és bo per als aficionats. Hi haurà partits interessants des de l’inici, i el Barça-Arsenal n’és un magnífic exemple. Serà una Champions exigent.
El Barça defensa el títol. El discurs ha canviat respecte de temporades anteriors.
El discurs d’intentar arribar el més lluny possible en la competició és una pantalla superada. L’equip va complir el somni d’aixecar una Champions, i per tant ara el discurs ha de ser un altre obligatòriament. Som les actuals campiones, i lògicament això fa que des de fora ens pengin el cartell de favorites, i nosaltres ho assumim amb humilitat i ambició, perquè l’objectiu d’aquest equip ara ha de ser aspirar a repetir el triplet.
Somia en Torí?
He vingut a Barcelona a guanyar la Champions. Aquest és el meu gran somni. Si l’equip treballa com ho va fer la temporada passada, segur que tindrem moltes possibilitats de repetir el títol, o almenys d’estar en disposició de lluitar per guanyar-lo. Després en el futbol poden passar moltes coses, però si ens respecten les lesions i fem les coses bé, tindrem les nostres possibilitats, segur.
Pregunta directa: aquest Barça tornarà a guanyar el triplet?
L’objectiu d’aquest equip és repetir el triplet. Som conscients que és molt difícil, és un repte gran, però d’inici l’objectiu ha de ser aquest. Sense ambició no s’aconsegueixen les coses.
El Real Madrid debuta en la Champions. Li agradaria un clàssic a Europa?
Seria fabulós un clàssic en la Champions. Per als aficionats seria fantàstic que el destí ens regalés un partit així a Europa.
El Barça i el PSG són dos dels favorits a estar en la final. Li agradaria?
No m’importaria un retrobament. Vull guanyar-ho tot amb el Barça, i si cal guanyar contra el PSG per guanyar aquesta Champions, doncs no hi veig cap problema. Seria bonic perquè guardo bons records de la meva etapa a París.
Ha apreciat molts canvis en la metodologia de treball que hi ha instaurada en el Barça respecte a la dinàmica de treball en el PSG?
El Barça i el PSG són dos clubs importants a Europa, i al cap i a la fi la professionalitat i l’exigència és gran a tots dos llocs. Però sí que és cert que canvien certs mètodes de treball, també hi ha un canvi de ciutat, i sobretot hi ha un canvi de filosofia futbolística. Però en aquest sentit l’adaptació ha estat molt fàcil. Coneixia moltes cares del vestidor, m’havien explicat coses internes del funcionament del club, i tot això ajuda que el rendiment sigui immediat.
Irene Paredes al Barça i Leo Messi al PSG. El titular és cridaner. Se li fa estrany també a vostè veure Messi fora del Barça?
Sí. Se’m fa estrany veure Messi amb una altra samarreta que no sigui la del Barça després de tants anys jugant aquí. Però són coses que passen. Entenc que és complicat d’acceptar aquí, a Barcelona, però és la seva carrera professional, les circumstàncies han desembocat a acabar en aquesta situació i toca acceptar-ho.
Vostè va ser escollida la millor defensa de l’última edició de la Champions.
El futbol és un esport d’equip, però aquests premis individuals sempre són un bon reconeixement a la feina feta. Va ser un orgull ser escollida la millor defensa de la temporada. Mapi també va estar nominada i ara poder jugar amb ella és una sort. Però jo destacaria sobretot la quantitat de futbolistes del Barça nominades i premiades en l’última gala. Diu moltes coses de fins a quin punt s’han fet bé les coses en aquest club.
9-1 contra l’Alavés, 0-8 contra el Vila-real, 8-0 contra el València, 0-5 contra el Betis, 5-0 contra el Granadilla... Avorreix guanyar així?
Hem començat la lliga molt i molt bé. Volem guanyar tots els partits. Llàstima del gol que vam encaixar l’altre dia contra l’Alavés.
Parlem d’un únic gol rebut en cinc jornades. No exagera?
Vam guanyar 9-1 en l’última jornada però a mi personalment em fa mal aquell gol. Van generar mitja ocasió i et van fer un gol. I a més, en una acció d’estratègia. Són coses que no poden passar, perquè això extrapolat a Europa et pot costar una eliminatòria. L’exigència sempre ha de ser màxima.
Paredes, Fridolina Rölfo i Ingrid Engen. Aquest Barça té millor plantilla que la temporada passada?
Totes tres hem vingut a sumar. Segurament en el meu cas l’adaptació està sent més fàcil, pel tema de l’idioma. Esperem poder oferir totes el rendiment esperat.
És bona la seva relació amb Jonatan Giráldez?
En el meu cas no tinc la referència de la metodologia de treball d’en Lluís [Cortés] a l’hora de fer comparacions. Personalment estic contenta amb el mister. Posa molt d’èmfasi en cada petit detall. Es treballen molt les coses. La comunicació és fluïda. Et diu les coses tal com les pensa. I sap transmetre’ns confiança.
El fitxatge pel Barça, el casament i la maternitat. Ha tingut uns mesos moguts.
M’estan passant coses molt i molt boniques. He tingut un canvi de vida brutal tant en l’aspecte personal com en el professional en els últims mesos, però són canvis positius. Ho estic gaudint tot molt i vull continuar gaudint més.
Li dona molta guerra, en Mateo?
Menja i dorm. De moment, tranquil·litat [riu]. M’han donat més guerra davanteres com Jenni Hermoso o Ada Hegerberg.
Melanie Serrano també serà mare. El Barça està vivint un ‘babyboom’.
Ha coincidit que ella també serà mare, sí. Però ella tindrà el doble de feina, em sembla [riu].

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)