Barça

Bartomeu surt en defensa de la seva gestió

Resposta. L’expresident del club puntualitza algunes de les afirmacions que va fer Ferran Reverter quan va presentar la ‘due diligence’

A les portes d’una assemblea de compromissaris on molt possiblement es tornarà a fer èmfasi en la gravetat de la situació econòmica del FC Barcelona, l’expresident del club, Josep Maria Bartomeu, ha volgut sortir públicament a defensar la seva gestió. Possiblement també ha pres aquesta decisió després d’escoltar com l’actual CEO, Ferran Reverter, la qualificava de “nefasta” i “improvisada”. Ahir a la tarda, Bartomeu va fer un comunicat en què volia puntualitzar, segons el seu criteri i els seus companys de junta, també firmants del comunicat, algunes de les xifres que es van dir durant la presentació de la due diligence.

Bartomeu i els seus companys de junta situen en 225 milions d’euros l’impacte de la Covid-19 en els comptes del club durant la temporada 2020/21 i que el Barça va deixar d’ingressar 330 milions per diversos conceptes, desglossats en el fet que els ingressos del Camp Nou van caure en 187 milions; els comercials, 57 milions; els de mitjans de comunicació, 16 milions, i els obtinguts per vendes de jugadors, 70 milions. L’expresident assegura que l’estalvi en les despeses per haver estat tancats no és de 125 milions, sinó de 105 per culpa d’un increment dels costos financers.

La liquidació de l’exercici es tanca amb unes pèrdues de 481 milions d’euros i allà queden reflectides les provisions i el deteriorament del valor de jugadors que Bartomeu considera que són excessius i no hi està d’acord. “Aquesta reclassificació i valoració acceptada per l’auditor, encara atípica, és lícita, però les responsabilitats derivades són assignades al gestor que les executa. Tant per les pèrdues com pels guanys, si es produeixen, quan es fa el traspàs”, diu. En el comunicat, l’expresident deixa molt clar que “la junta directiva que tanca l’exercici és l’única responsable dels resultats econòmics”. Dels 555 milions de pèrdues de l’exercici passat (481 milions després d’impostos), Bartomeu està convençut que només haurien estat de 50 milions abans d’impostos si no hagués existit la pandèmia. També manté discrepàncies amb l’actual directiva pel que fa al deute, ja que considera que és de 558 milions d’euros, molt menor dels 1.350 en què el xifra la directiva de Joan Laporta, i també nega que el club hagi estat en cap moment en risc de liquidació o de dissolució.

També hi ha espai per a alguna coincidència per assenyalar que el club “està viu” i que té “actius, marca, terrenys, continguts, relat i suport dels patrocinadors, entitats financeres, proveïdors, empleats, socis i culers del món per tirar endavant amb èxit i reforçats aquesta difícil etapa”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)