Barça

Pedri, blindat fins al 2026

El canari amplia quatre temporades més el seu vincle amb el Barça i passa a tenir una clàusula astronòmica de 1.000 milions d’euros

El jugador, actualment de baixa per una lesió als quàdriceps, signarà avui al migdia i el seu objectiu és arribar al clàssic

Tot es mou ràpid al voltant de Pedri, la pilota i les notícies. El 20 d’agost del 2020 el canari era presentat com a nou futbolista del Barça, amb aleshores només 17 anys. Un mes després, el 27 de setembre, debutava a la primera divisió contra el Vila-real. Tres setmanes després estrenava titularitat contra el Getafe, i només tres dies després, el 20 d’octubre, marcava el seu primer gol en la Champions com a blaugrana contra el Ferencváros. Ara, quan encara no ha transcorregut ni un any des d’aquell primer gol a Europa, aquell nano de tarannà tímid i incalculable talent futbolístic és ja un jugador consagrat en aquest Barça. El noi dels 1.000 milions d’euros. Aquesta és la seva nova clàusula de rescissió. Blindat.

El binomi Barça-Pedri està garantit fins al 30 de juny del 2026. El club va fer oficial ahir l’acord a través d’un vídeo a les xarxes socials en què apareixia Pedri estampant la seva signatura davant la càmera. Avui, més. El canari signarà el seu nou contracte a la una del migdia, en un acte privat al despatx presidencial amb el president Joan Laporta, i posteriorment, cap a les dues, tindrà lloc la sessió fotogràfica i la roda de premsa del futbolista a l’Auditori 1899. Una posada en escena similar a l’habitual en la presentació d’un fitxatge. Aquest mateix estatus vol donar el club a la notícia. La renovació de Pedri –acabava contracte el 2022– és una medalla per a Laporta abans de l’assemblea de socis compromissaris de diumenge. Res és casual. Els tempos tampoc.

Amb aquesta ampliació de contracte, el Barça s’assegura la continuïtat d’un futbolista ara mateix indispensable en els plans de Ronald Koeman. Pedri és present i futur en aquest Barça. En el seu primer any va jugar 53 partits oficials amb la samarreta blaugrana –ni Messi va jugar tants partits el curs passat– i es va convertir en el segon futbolista més jove de la història del club a arribar als 50 partits oficials, darrere de Bojan Krkic. L’eclosió de Pedri va trencar tots els esquemes. També en el panorama internacional. El seu alt rendiment amb la selecció espanyola li va comportar ser escollit el millor jugador jove de l’Eurocopa 2020. En total, 74 partits en una sola temporada, comptant el seu club i la selecció. Una bogeria. Cap futbolista de les grans lligues va jugar tants partits oficials la temporada passada. Menor està sent la seva participació en aquest inici de temporada 2021/22. L’acumulació de tants partits –també va ser medalla de plata en els Jocs Olímpics de Tòquio– li està passant una certa factura. Només quatre partits ha jugat amb el Barça en aquest nou curs: dos partits de lliga (contra la Real Sociedad i l’Athletic) i dos de Champions (contra el Bayern i el Benfica). La lesió al quàdriceps de la cama esquerra que es va fer en el partit disputat a Lisboa li va impedir jugar al Wanda, i ara el seu gran objectiu és arribar al clàssic.

CLÀUSULA

1.000
milions d’euros.
Aquesta és la seva nova clàusula de rescissió. Prohibitiva fins i tot per als ‘clubs estat’.

GRAN ESCENIFICACIÓ

L’acte d’avui tindrà una posada en escena semblant a la presentació d’un nou fitxatge

ANUNCI ESTRATÈGIC

La renovació de Pedri és una medalla per a Laporta just abans de l’assemblea

Ansu encara no i Roberto, congelat

Tancada l’ampliació de contracte de Pedri, ara tots els ulls miren cap a Ansu Fati i Jorge Mendes. El davanter acaba contracte el 2022 i el club lògicament té pressa per tancar la renovació. Les negociacions van bé, però en cap cas es tancarà res abans de l’assemblea de diumenge. S’havia especulat amb aquesta possibilitat, però no serà així. Ansu sí que ha fet saber a Mendes que la seva única prioritat és el Barça, i això fa estar més o menys tranquil el club.

En el cas de Sergi Roberto, el tema està congelat des de fa dies. Hi ha petites divergències econòmiques en la lletra petita del nou contracte. Les negociacions no estan trencades, però sí aturades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)