Barça

Victòria i lideratge

UEFA Women’s Champions League. El triomf del Barça a Dinamarca, amb més dificultats de les previstes, combinat amb la derrota del Hoffenheim a Londres, situa les blaugrana líders

KOGE 0 BARÇA 2

BARÇA:Paños, Torrejón, Pereira, Jana (Mapi, 46’), Melanie (Leila, 63’), Bruna (Aitana, 46’), Engen (Patri Guijarro, 46’), Hermoso, Martens, Graham Hansen i Rolfö (Oshoala, 71’). KOGE:Marckese, Faerge, Svendsen, Guldbjerg, Obaze, Markvardsen, Pokorny (Hornemann, 88’), Fitzgerald, Jankovska (Sajewich, 82’), Nielsen i Carusa. GOLS:0-1 (62’) Rolfö. 0-2 (95’) Jenni Hermoso, de penal.ÀRBITRE:Esther Staubli.T.G.: a Carusa i Melanie.ESTADI:Capelli Sport Stadion.

Victòria sense l’habitual excel·lència del vigent campió d’Europa en la seva visita a Dinamarca. També val. Sis punts de sis possibles en la Champions. Però ja se sap que quan estàs acostumat a degustar caviar iranià, costa d’empassar un bistec massa fet. Aquest és precisament el mal de l’actual Barça: haver acostumat els aficionats als productes gurmet. El partit contra el Koge no va ser apte per a paladars exquisits. El Barça va rosegar i rosegar, i el partit se li va acabar fent bola a la boca. Jugar en un camp de dimensions més reduïdes i amb gespa artificial va ser com mastegar sorra. Partit feixuc, feixuc. Però pragmàtic, al cap i a la fi.

Jonatan Giráldez va apostar per les rotacions i el Barça se’n va ressentir massa. Fins a cinc oportunitats de gol més o menys clares va tenir el Koge en la primera meitat. El Barça va demostrar una feblesa defensiva impròpia i sort en va tenir, de la falta de punteria de les daneses. El Koge és el primer equip que aguanta un assalt de 45 minuts a aquest Barça. La resta de rivals que les blaugrana s’havien anat trobant pel camí havien encaixat gol abans del descans.

El pla A no va rutllar i Giráldez va recórrer al pla B. Tot just sortir dels vestidors, el tècnic va donar entrada a Aitana, Patri i Mapi León per Bruna, Engen i Jana. Triple canvi d’una tacada que va transformar la cara del Barça. Després d’una primera meitat molt dolenta de les blaugrana, en la segona l’equip va millorar les prestacions. El gol de la sueca Rolfö (62’) va posar les coses a lloc: Aitana va recuperar la pilota a camp rival en l’origen de l’acció, va conduir i va acabar obrint a la banda per a Martens, que va fer la centrada perquè Rolfö rematés a plaer al segon pal.

El gol va ferir el Koge, i el Barça hauria pogut ampliar les diferències amb tres arribades molt clares entre els minuts 67 i 70. Primer, Martens va xutar des de fora l’àrea i la pilota va sortir fregant el pal. Posteriorment va ser Rolfö qui va fer lluir Marckese sota els pals. I Aitana tampoc va trobar porteria en la tercera acció. La seva rematada després de la passada de Graham Hansen va sortir lleugerament desviada.

La baixa per lesió d’Alexia Putellas tampoc va ajudar a veure un joc fluid. La UEFA faria bé de plantejar-se també això de permetre a certs clubs jugar en estadis amb gespa artificial. Quan es vol vendre un producte, cal ser conseqüent i cuidar aquesta mena de circumstàncies. Les rotacions no van jugar a favor del Barça, cert, però l’escenari tampoc va afavorir que s’hi veiés un bon espectacle.

Amb 0-1, Giráldez va fer més canvis i van entrar Leila i Oshoala. Més titulars damunt la gespa. El Barça va dominar sense dificultats els últims minuts de partit. La tranquil·litat que li va faltar en la primera meitat sí que la va tenir en la segona. I ja en el temps afegit va aparèixer Jenni Hermoso per marcar de penal el 0-2, el seu primer gol en aquesta edició de la Champions. La màxima golejadora de l’edició anterior es va retrobar amb el gol després de la lesió.

La derrota del Hoffenheim a Londres contra l’Arsenal situa les blaugrana líders del grup C. Pròxima cita: 10 de novembre, Barça-Hoffenheim.

CERT PATIMENT

El Barça va notar massa els canvis en l’onze i el fet de jugar en gespa artificial

ELS VESTIDORS

El fet que juguin altres jugadores et permetrà tenir més recursos en el futur i més eines
Jonatan Giráldez
Les rotacions? Ha estat arriscat i no ho ha estat. La realitat és que necessitem totes les jugadores activades
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)