Barça

Pedri: “La meva il·lusió és estar molts anys en el Barça”

El Barça i Pedri escenifiquen la renovació del canari fins al 2026, en un acte carregat de pompositat, similar a la presentació d’un nou fitxatge

El jugador es mostra feliç per la confiança del club i veu Messi guanyador de la Pilota d’Or

“Avui és un dia molt feliç per a mi. Tinc moltes ganes d’aconseguir grans coses amb aquest equip. Personalment jo aspiro a guanyar-ho tot, tots els anys. Ara estem passant moments difícils com a club, però ens aixecarem i tindrem molts èxits, segur. I la meva il·lusió és estar molts anys en el Barça.” Així d’entrada, sona a tòpic. Sona al típic missatge encotillat en un dia de presentació d’un nou fitxatge. Aquesta és la pompositat que el club li ha volgut donar a la renovació de Pedri, fins al 2026. El mateix protocol que quan el Barça presenta un nou futbolista: signatura del nou contracte al despatx presidencial i gran escenografia a l’Auditori 1899, amb sessió fotogràfica, vídeo de presentació i roda de premsa del protagonista, acompanyat de tota la patum, Laporta, Rafa Yuste i Mateu Alemany. Presents tots els detalls.

Per a Laporta ahir va ser un “dia històric”. Així va qualificar l’acte de la renovació de Pedri. El president va equiparar la seva felicitat al dia que l’equip va guanyar el títol de copa la temporada passada. Ni en les presentacions de Memphis, Agüero o Eric s’havia vist un Laporta tan radiant. A ningú se li escapa que haver tancat aquest acord a les portes de l’assemblea de socis compromissaris és una medalla per al president. Un moviment estratègic que aplana el camí per a qüestions tan espinoses com l’aprovació de demanar un crèdit de 1.500 milions d’euros per a l’Espai Barça. Haver tancat a temps l’acord amb Ansu Fati hauria estat el súmmum pel laportisme. Però aquesta altra renovació haurà d’esperar. “Desitjo que Pedri es pugui retirar aquí, en el Barça. És d’aquells jugadors tocats per una vareta màgica”, va dir un Laporta que va protagonitzar el lapsus mental del matí, quan va batejar Pedri com a Messi. Coses del subconscient i d’una altra renovació que tothom hauria volgut i que econòmicament no va ser possible.

Als seus 18 anys, Pedri és un noi que té el cap a lloc. Ho demostra amb gestos i amb paraules. En un dia tan especial com aquest es va voler recordar dels seus i va tenir unes boniques paraules per als veïns de La Palma que estan passant uns moments complicats. També va tenir paraules per a la família: “Tot ha passat molt ràpid. Però el meu pare, la meva mare i el meu germà m’ajuden a tenir els peus a terra. Si no fos per ells, no estaria aquí assegut en aquests moments.”

Ara el seu objectiu passa per recuperar-se com més aviat millor de la seva lesió als quàdriceps, tot i que va preferir no posar dates: “La lesió? No té res a veure amb el desgast de la temporada passada [74 partits en una temporada sumant el club i la selecció]. Les lesions arriben quan menys t’ho esperes. Ara el meu objectiu és recuperar-me i poder tornar a ajudar l’equip.”

Sobre la clàusula de rescissió astronòmica de 1.000 milions d’euros, el canari va preferir relativitzar aquesta xifra: “M’importa més el projecte del Barça que la clàusula. La clàusula és un reflex de fins a quin punt el club aposta per mi. Ara l’objectiu és tornar aviat als terrenys de joc i tornar la confiança que el club ha demostrat cap a mi.” “Pedri val molt més que 1.000 milions”, va dir un desencadenat Laporta. “El missatge que volem donar amb aquesta clàusula és que el volem tenir aquí tota la vida”, va reblar.

Pedri aposta per Messi

Qui també es va recordar de Leo Messi durant l’acte d’ahir va ser el mateix Pedri. Ell té clar qui mereix guanyar la pròxima Pilota d’Or: “Jo la donaria a en Leo perquè és el millor del món. I també per tot el que em va ajudar la temporada passada en el meu primer any en el club.”

Ansu, Dembélé i Roberto

Mateu Alemany i Joan Laporta també van parlar de les negociacions que el club té des de fa setmanes amb els agents d’Ansu Fati, Dembélé i Sergi Roberto: “No soc gaire partidari d’anar explicant les coses dia a dia. La meva feina és portar aquests temes amb discreció. Fa temps que estem parlant amb aquests jugadors. La nostra situació com a club no és fàcil i els jugadors ho han d’entendre. Hem d’encaixar sous i altres coses. Però tenim la percepció que els jugadors volen quedar-se en el Barça i cal ajustar certes coses, i l’actual situació del club fa que aquests processos ara siguin més llargs”, va explicar Mateu Alemany. “S’està negociant i treballant bé. Hem de ser pacients. Esperem que surti tot bé”, afegia Laporta. Paciència.

ELS PROTAGONISTES

La clàusula [1.000 milions] reflecteix fins a quin punt el club aposta per mi. Però a mi m’importa més el projecte
Pedri
Ara estem passant moments difícils com a club, però ens aixecarem. Aspiro a guanyar-ho tot, tots els anys
Pedri
Desitjo que Pedri es pugui retirar aquí, en el Barça. És d’aquells jugadors tocats per una vareta màgica. És un dia històric
Joan Laporta
Tinc la percepció que volen quedar-se [Ansu, Dembélé...] però la situació del club fa que s’allarguin els processos
Mateu Alemany

Laporta: “Bartomeu? És una persona desesperada”

A Joan Laporta se li va preguntar ahir per les paraules de Josep Maria Bartomeu en l’entrevista concedida a l’Esportiu el dia abans i en la qual l’expresident assegurava que la seva gestió no havia estat “nefasta”, com l’havia qualificat el CEO del club Ferran Reverter el dia de la presentació de la Due Diligence. “S’està fent un discurs alarmista. El Barça no està en risc de desaparició. “Anàvem al límit perquè ens ho podíem permetre, però no imaginàvem que el 14 de març vindria una pandèmia que tanqués el club. Els ingressos van caure un 40%. I no recordo que s’hagi pagat cap comissió del 30%. Se’n pagaven, però del 5% o el 10%”, va explicar Bartomeu entre altres coses, en l’entrevista. La resposta d’ahir de Laporta, contundent: “Veig a una persona desesperada, que és conscient de la magnitud del desastre que va fer. El president és l’últim responsable de tot i ha d’assumir les seves responsabilitats. I perdona que no vulgui entrar en més detalls”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)