Barça

A pagar en 35 anys

L’Espai Barça. Es finançarà amb les plusvàlues que es generin

Un dels grans punts en l’ordre del dia era el que feia referència a l’aprovació per demanar l’autorització per buscar el finançament de fins a 1.500 milions d’euros per a l’Espai Barça. Però quan faltaven 15 minuts per a les nou del vespre i quan Elena Fort, la vicepresidenta institucional, ja havia detallat el projecte i les petites modificacions que s’hi faran, i el CEO, Ferren Reverter, havia explicat com es finançaria, el president Joan Laporta va suspendre l’assemblea i no es va poder votar. Molts socis havien exposat els seus dubtes i havien reclamat més temps i que fossin tots els socis qui ho aprovessin mitjançant un referèndum. Laporta hi va accedir, però va recordar que per demanar un préstec d’aquesta magnitud necessitava l’aprovació de l’assemblea.

Pel que fa al projecte, totes les veus que van parlar van assegurar que era imprescindible per a la viabilitat i la competitivitat del club, i que ja s’anava molt tard respecte dels competidors. També que les xifres que va presentar l’anterior directiva estaven molt allunyades de la realitat. El CEO, Ferran Reverter, va explicar el pla de finançament i que aquest se sustentarà amb els ingressos addicionals que aportarà el nou projecte gràcies a noves llotges i seients VIP, nous espais d’explotació, nous patrocinadors i l’explotació dels nous actius que generarà l’Espai Barça. Els increments d’ingressos els va fixar en 200 milions d’euros anuals. El projecte es finançarà per ell mateix sense posar en risc l’activitat ordinària del club, va recalcar. L’operació es vol pagar en 35 anys, amb cinc anys de carència, mentre es reforma l’estadi, que tindrà una capacitat per a 105.000 espectadors. Ara bé, fins que no es voti aquesta proposta, el projecte queda, ara per ara, en stand by.

LES DECLARACIONS SOBRE L’ESPAI BARÇA

L’Espai Barça és imprescindible. És el projecte més importantdel present i del futur del club
Elena Fort
Aquest projecte és indispensable per mantenir la competitivitat esportiva i econòmica en el futur
Ferran Reverter
És un projecte absolutament necessari i un orgull. Tindrà el mateix impacte que els Jocs del 92
Joan Laporta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)