Barça

Reforçats

Partit rere partit, Ansu Fati demostra que ha tornat en molt bona forma i Koeman ja pot comptar amb el Kun Agüero, un futbolista amb molt de gol, i confia recuperar la millor versió de Coutinho

El Barça es juga demà el seu futur a Europa i diumenge hi ha el clàssic

En el seu pitjor moment i quan tothom donava per fet que saltaria de la banqueta del Barça, Ronald Koeman es va guanyar un marge de confiança per part del president Joan Laporta. Només reclamava paciència i que se’l jutgés quan hagués pogut tenir tota la plantilla al complet perquè estava convençut que l’equip faria un salt de qualitat quan tornessin els lesionats. Laporta el va veure convençut i li va donar temps.

Un partit mai és suficient per treure gaires conclusions, però sí que sembla que l’equip ha guanyat en competitivitat i que la falta de gol s’està resolent amb el retorn d’Ansu Fati a l’equip. El jove davanter blaugrana s’està guanyant la renovació i un bon contracte a pols amb unes actuacions que han insuflat energia positiva al conjunt dirigit per Koeman. Ni dubta ja que és el referent de l’equip i contra el València per fi va poder tastar de nou la titularitat 344 dies després. El tècnic holandès el seguirà cuidant, gestionant-li els minuts, però és una evidència que ha tornat en un bon estat de forma i que aviat ja podrà disputar els 90 minuts.

En el temps que va estar sobre la gespa va marcar el gol de l’empat amb una rematada espectacular ben ajustada al pal, va fer dues rematades més, una de les quals entre els tres pals i una passada de mèrit bona. Va intervenir en 45 ocasions, una xifra prou rellevant tenint en compte els minuts disputats. I el que és important també és que va mostrar una molt bona entesa amb Memphis Depay, un altre dels líders ofensius de l’equip. Des que ha tornat, Ansu Fati ha participat en quatre partits –116 minuts– i ha fet dos gols.

Els seus companys no amaguen que tenir-lo és un privilegi. “Ansu és un jugador molt jove i té molt per demostrar. Estic molt content, perquè el tenim nosaltres i cal aprofitar-ho. Cal ajudar-lo a fer que continuï demostrant el talent que té.” Qui així s’expressa és el Kun Agüero, que per fi va poder debutar contra el València amb la samarreta del Barça. Futbolista que porta el gol a la sang, ajudarà moltíssim l’equip a partir d’ara i li donarà un plus de qualitat innegable. L’argentí va acabar el partit tremendament feliç. Perquè havia pogut debutar, perquè es va trobar bé a la gespa i també per la reacció de l’afició quan va saltar al camp. Ovació i un nou càntic “Kun, Kun, Kun”, que segur que ben aviat es convertirà en un clàssic al Camp Nou. “He estat molt temps esperant aquest moment i ara toca gaudir. M’ha fet il·lusió, ha estat increïble sentir la gent corejant el «Kun, Kun». Hauré d’acostumar-me a aquest càntic. Em queda demostrar ara al camp l’afecte que em donen”, va assenyalar.

Un altre jugador que va marxar del partit contra el València molt satisfet i amb els ànims renovats va ser Coutinho. Koeman sempre l’ha considerat un futbolista amb una qualitat especial i està convençut que pot recuperar-lo perquè torni a ser aquell jugador que va enlluernar en la Premier. El brasiler no marcava des de feia onze mesos, ni en els últims nou partits en què havia participat, així que el seu gol va ser alliberador. “Tenia moltes ganes de marcar un gol. Després de tant de temps marcar un gol és una sensació molt bona”, va admetre. Coutinho no amaga que ha “patit” per les lesions i perquè mai ha acabat d’ensenyar el seu veritable nivell, però ara només vol mirar endavant i deixar les desgràcies enrere. “Tinc més ganes que mai després de passar tot el que vaig passar. Ha estat difícil i dur. Ara és només una cicatriu que em fa més fort. Vull triomfar i ser el millor Philippe que pugui ser ”, va admetre.

Per Koeman no hi ha cap millor notícia que tenir Ansu Fati endollat i en molt bona forma, un Agüero amb ganes de començar a deixar-se veure i un Coutinho motivat i amb l’ambició per tornar a convertir-se en un jugador especial. I no s’ha d’oblidar que hi ha Memphis. L’equip es reforça de cara a la transcendental cita de demà en la Champions contra el Dinamo de Kíev, on es juga el futur a Europa, i diumenge hi ha el primer clàssic, al Camp Nou.

KUN AGÜERO

Ara toca gaudir. M’ha fet il·lusió, ha estat increïble sentir la gent corejant el «Kun, Kun»

COUTINHO

Ara és només una cicatriu que em fa més fort. Vull triomfar i ser el millor Philippe que pugui ser

ALGUNES XIFRES

2
gols
ha marcat Ansu Fati des que ha tornat a jugar. Ho ha fet en quatre partits i en 116 minuts.
344
dies
després, Ansu tornava a la titularitat. L’últim cop va ser el dia de la lesió contra el Betis.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)