Barça

Ansu, la renovació més desitjada

Gran notícia. El Barça arriba a un acord verbal amb el jugador per ampliar el seu contracte fins al 2027

El FC Barcelona es comença a assegurar el futur. Primer va ser el torn de Pedri i ara ja és el d’Ansu Fati. El club blaugrana està lligant les seves figures de present i de futur i també barra el pas a qualsevol possible interès de grans clubs per intentar pescar en el Barça en un moment de debilitat econòmica i esportiva. Ansu Fati continuarà al Camp Nou fins al 30 de juny del 2027. L’acord encara no es pot fer oficial perquè només és verbal, però la direcció esportiva confia que no passi res d’extraordinari mentre es traslladi al paper tot el que ja s’ha pactat de paraula entre les dues parts. En aquest sentit, no esperen cap sorpresa negativa en la lletra petita del nou contracte.

Les negociacions amb Ansu Fati s’han allargat una mica més del que es preveia perquè totes dues parts volien aconseguir els seus objectius. El Barça, lògicament, volia un contracte llarg, amb un salari ascendent i amb força pes de les variables per rendiment i una clàusula elevada per blindar-lo, mentre que Jorge Mendes, representant d’Ansu Fati, volia assegurar-se una fitxa a l’altura del pes específic que té el jugador ara mateix dins l’equip i feia valer també algunes ofertes importants de clubs poderosos que estaven disposats a apostar fort pel 10 del Barça. Les negociacions van avançar molt dilluns a la nit en una reunió a Porto entre Mateu Alemany, el director de futbol del FC Barcelona, i Jorge Mendes.

Al final, es pot dir que tothom surt content de la negociació. El club blaugrana s’ha assegurat un contracte molt llarg, fins al 2027; una clàusula totalment prohibitiva de 1.000 milions d’euros –com la de Pedri– que no està a l’abast ni tan sols dels clubs propietat dels xeics, i Ansu també acaba satisfet perquè la fitxa és més elevada del que el FC Barcelona estava disposat a oferir. A totes les parts els ha tocat cedir. En el club reconeixen que les grans actuacions d’Ansu Fati des que va reaparèixer –sense anar més lluny, l’última al Camp Nou contra el València– han jugat a favor del futbolista.

La satisfacció, però, és total en el Barça perquè s’han assegurat la continuïtat del puntal que ha de liderar l’equip en els pròxims anys i també perquè aquesta renovació, tenint en compte el mal moment que passa l’entitat, suposa una injecció de moral i l’ajuda a guanyar autoestima.

Ansu Fati tenia contracte fins al 2022 i el Barça el podia ampliar de manera unilateral dues temporades més, però Mendes advertia que això podia no ser legal perquè quan es va firmar el jugador era menor d’edat. En el club la tranquil·litat era absoluta perquè Ansu Fati ja va acceptar un pagament extra per evitar qualsevol problema en aquest sentit.

BLINDAT

Com Pedri, tindrà una clàusula de 1.000 milions d’euros i s’allunyen altres equips
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)