Triomf vital d'un equip gens fi

El Barça ha assegurat tres punts fonamentals per alimentar l’esperança de classificar-se per als vuitens de la Champions, però ha ofert una imatge trista i preocupant, sobretot en la segona part, contra el Dinamo. Un gol de Gerard Piqué ha decidit un duel pobre que ha provocat fins i tot xiulets de la graderia del Camp Nou, a quatre dies del clàssic.

Amb Ansu Fati a la banqueta i Luuk de Jong a la punta d’atac, el Barça ha tingut el domini de la pilota des del començament, però li han faltat idees. La circulació era lenta i previsible. Amb poca participació per dins, gairebé tot es reduïa a les centrades de Jordi Alba, que no ha parat de fer-ne. En la primera, Dest ha sorprès entrant a l’àrea petita, però ha rematat malament. El Dinamo, molt poruc, només s’ha estirat una vegada i no ha fet treballar Ter Stegen en tota la primera meitat. A l’altre costat, el Barça no trobava la manera d’obrir la llauna. Luuk de Jong no ha sabut aprofitar una bona centrada de Memphis en una falta (18’) i poc després ha fet un xut enroscat que ha tret el porter Bushchan. Amb el neerlandès ofuscat i Memphis poc productiu, ha hagut d’aparèixer la inspiració de Gerard Piqué, que ha aprofitat la novena centrada de Jordi Alba i ha marcat l’1-0 (36’). Amb el gol, el central igualava Roberto Carlos com a defensa més golejador de la Champions.

Koeman ha mogut peces al descans i ha fet entrar Coutinho per Mingueza (Dest ha reculat al lateral) i Ansu Fati per Luuk de Jong. Ansu s’ha atrevit a buscar un gol d’esquena a porteria, després d’un bon exercici de pressió (53’). Els blaugrana, però, no han ensenyat res de bo en la segona part. Els retocs de Koeman no han funcionat i, sense tancar el partit, el Dinamo s’ho ha començat a creure. La inoperància dels blaugrana ha provocat xiulets a l’estadi. Els ucraïnesos no han xutat a porteria, però han mantingut el neguit fins al final.