Barça

Laporta: “Guanyarem el clàssic amb gol d’Ansu”

“Jugar un clàssic sempre suposa una motivació especial, perquè el Real Madrid és el nostre gran rival. Estic preparat per a un gran partit com aquest i l’equip també ho està.” Declaració d’intencions d’Ansu Fati amb vista a la gran batalla de diumenge al Camp Nou (16.15 h). Sap de què parla. Seu va ser l’únic gol del Barça en el clàssic del curs a l’estadi (1-3).

Ansu ha marcat contra l’etern rival defensant la samarreta del primer equip del Barça, però també ho va fer en les categories inferiors. És un malson per al Madrid. Fa sis anys, el 5 d’abril del 2015, el Barça va guanyar el MIC-Mediterranean International Cup en la categoria infantil superant en la gran final un Real Madrid que aleshores estava entrenat per Guti (4-2). En aquell partit jugat a l’estadi de Palamós, Ansu Fati va brillar amb llum pròpia, amb un gol i dues assistències, quan aleshores tenia només 12 anys. També va marcar aquell dia Eric Garcia, que diumenge viurà el seu primer clàssic com a professional, fent tàndem amb Piqué a l’eix de la defensa. Nico González i el madridista Miguel Gutiérrez també van jugar aquella final, i també noms com els de Take Kubo, Konrad de la Fuente i Sergio Arribas.

El Barça va acabar aixecant aquell títol amb remuntada inclosa. El madridista Paulo va fer el primer gol de la final (6’), però l’equip blaugrana va capgirar el resultat abans d’arribar al descans gràcies als gols d’Eric Garcia (15’), Ansu (17’) i Nils Mortimer (21’). Eric, capità aquell dia, va fer l’empat a la sortida d’un córner després d’aprofitar una pilota pentinada prèviament per Ansu, i en la següent acció l’actual 10 del Barça –duia el 9 a l’esquena en la final de Palamós– va rematar a plaer aprofitant una errada madridista. Després de la represa, el Real Madrid va fer el segon gol després d’una acció de Francisco Díez (29’) i una jugada individual d’Ansu va permetre a Konrad situar el 4-2 definitiu.

Laporta, ahir, ja li posava deures per a diumenge: “Tinc bones sensacions de cara al clàssic. L’equip està millorant, estem recuperant lesionats, juguem al Camp Nou i tindrem el suport del públic. Serà un gran espectacle. Soc optimista. Guanyarem amb un gol d’Ansu. Ja en va marcar un l’any passat. «Ja saps com es fa!»”, li va dir mirant-lo als ulls.

MIC 2015

Fa sis anys, Ansu, Eric i Nico van guanyar la final contra el Madrid, a Palamós (4-2)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)