Un Madrid més efectiu s’endú el clàssic

Barça-Madrid (1-2). Un gol d’Alaba i un altre a les acaballes de Lucas Vázquez decideixen un clàssic on Agüero s’estrena com a golejador

La major efectivitat del Real Madrid ha estat clau per endur-se el primer clàssic de la temporada. El partit l’ha decidit un solitari gol d’Alaba, definint a la perfecció en un contracop. I definició és el que li ha faltat a Dest en una jugada que hauria servit als blaugrana per avançar-se però incomprensiblement ha fallat amb tot a favor. El partit ha evidenciat les dificultats que té el Barça per generar ocasions i que quan ho fa li costa transformar-les mentre que el Madrid ha tirat d’experiència per fer mal en el moment oportú i no patir en excés-

Koeman no ha sorprès amb l’onze inicial i ha sortit amb l’equip esperat. Mingueza i Alba als laterals, amb Piqué i Eric fent parella a l’eix; el mig del camp amb Busquets, De Jong i Gavi als interiors i al davant ha donat continuïtat a Dest com extrem dret, amb Memphis i Ansu. Ha començat bé el Barça, pressionant al Real Madrid i no deixant-lo jugar amb facilitat, conscient que els d’Ancelotti tenen un mig del camp amb jugadors experimentats i de molta qualitat i era un perill que es fessin amb el control del joc.

Però el Barça ha estat massa tendre a l’hora de definir. Dest s’ha quedat tot sol després d’una bona jugada d’Alba per l’esquerre però la seva rematada, molt franca, l’ha enviat als núvols. Després Memphis ha buscat el gol amb un xut llunyà sense èxit. Però cap a la mitja hora, una pèrdua de l’holandès ha acabat amb un contracop ràpid del Madrid que Alaba, al que Depay no ha seguit, s’ha plantat a la frontal per engaltar un bon xut i molt col·locat que ha fet inútil l’estirada de Ter Stegen.

Un cop dur pels de Koeman, que estaven dominant el partit. Piqué ha tingut l’empat en una rematada de cap i abans del descans Ansu Fati hauria pogut marcar però la seva rematada ha topat amb les cames d’Alaba.

Koeman ha fet un canvi ofensiu en el descans i Coutinho ha entrat per Mingueza, situant Dest al lateral dret. L’equip ha sortit amb ganes , disposat a igualar ràpid el marcador. S’ha vist un Coutinho participatiu i intens i ell i Ansu han tingut ocasions en aquest inici del segon temps. El Barça ho ha intentat però sempre estan atent al Madrid, que volia aprofitar qualsevol errada per explotar la velocitat de les seves bandes amb Rodrigo i Vinicius, que va tenir el segon després d’una mala cessió enrere de Dest, que això sí, va reaccionar bé per desfer l’errada. I Benzema també ha posat a prova Ter Stegen poc després.

Al Barça li costava com fer mal al Madrid, que cada cop es trobava més còmode perquè la pressió blaugrana no era tan efectiva. Benzema va tornar a perdonar i Dest va intentar imitar el gol que va fer amb els Estats Units però li va marxar massa alt. A la mitja hora, Agüero ha entrat per Ansu Fati i també ha entrat Luuk De Jong per jugar els minuts finals. Ja en temps de descompte, en un contracop els blancs han marcat el segon, de Lucas Vázquez, i en l’últim minut Agüero ha retallat distàncies. Però no hi ha hagut temps per més.