Pendents d’Ansu

El Barça, després de perdre el clàssic, busca refer-se i sumar, per fi, el primer triomf a fora

Ansu és a la llista, però Koeman decidirà avui si vola cap a Madrid

El Barça ha perdut dos partits en la lliga, i tots dos han estat contra equips de Madrid. Contra els dos grans rivals de la capital: derrota en la visita al Wanda contra l’Atlético abans de l’aturada del mes d’octubre (2-0) i una altra fa tres dies en el clàssic contra el Real Madrid (1-2). Avui, propòsit d’esmena a Vallecas (19 h, Movistar LaLiga). El Barça torna a Madrid per enfrontar-se a un Rayo Vallecano que al seu estadi no ha cedit cap punt aquesta temporada. Quatre partits, quatre victòries: 4-0 al Granada, 3-0 al Getafe, 3-1 al Cadis i 2-1 a l’Elx. Expedient immaculat. Vallecas és un fortí. El conjunt d’Andoni Iraola i el Sevilla de Julen Lopetegui són els dos únics equips de primera divisió que han sumat de tres en tres tots els seus partits a casa. La fortalesa del Rayo al seu estadi contrasta amb els problemes del Barça lluny del Camp Nou. L’equip de Koeman encara no ha estat capaç de sumar els tres punts en cap dels seus desplaçaments: 1-1 a San Mamés, 0-0 al Nuevo Mirandilla i 2-0 al Wanda.

El Barça marxarà avui al matí cap a Madrid i s’allotjarà fins a l’hora del partit a l’hotel Eurostars Suites Mirasierra. L’expedició blaugrana agafarà un vol xàrter a les deu del matí, i la gran incògnita per resoldre és si Ansu Fati viatjarà o no. El dorsal 10 del Barça ha estat inclòs a la llista de 22 futbolistes que Koeman va facilitar ahir abans de la roda de premsa prèvia al partit, però no és clara la seva participació en el partit contra el Rayo. El tècnic ho decidirà avui. La plantilla sortirà des de la ciutat esportiva amb autocar cap a l’aeroport del Prat a un quart de deu del matí, i abans la decisió ha d’estar presa. “Ansu va notar unes molèsties l’altre dia en el clàssic, que no estan relacionades amb l’última lesió que ha tingut, i encara no sabem si estarà disponible o no. És a la llista però fins a última hora no decidirem si viatja o no amb l’equip”, advertia ahir el tècnic. Ansu va jugar 74 minuts contra el Real Madrid i si no va completar els noranta minuts per primera vegada des que va tornar de la lesió va ser precisament per aquestes noves molèsties. Caldrà esperar.

Qui sí que jugarà és el Kun Agüero. Després d’estrenar-se com a golejador en el clàssic, l’argentí aspira a la seva primera titularitat. No està encara físicament a punt per completar els noranta minuts, però sí que podria sortir d’inici. Koeman va donar ahir alguna pista: “Agüero fa dues setmanes i mitja que s’entrena molt bé. Ha millorat molt físicament. Està en condicions d’iniciar el partit o jugar tota la segona meitat, sí.” Si Ansu Fati descansa, Agüero, Memphis i Coutinho –el brasiler jugarà el seu partit número 100 amb el Barça– podrien ser el trident ofensiu, en detriment d’un Sergiño Dest que fa alguns partits que actua com extrem però que la seva errada en el clàssic el podria penalitzar i fer-lo caure de l’onze o enviar-lo al lateral.

Al marge de les absències ja conegudes de Pedri, Araujo i Braithwaite, Koeman tindrà les baixes confirmades de Frenkie de Jong –una elongació al bíceps femoral de la cama dreta– i Dembélé, que acumula molts entrenaments exercitant-se amb normalitat, però que ajorna uns dies més el seu retorn.

L’equip d’Iraola, un dels nouvinguts a la categoria després de pispar la plaça al Girona en la final per l’ascens, està fent una magnífica temporada i el curs anterior ja va posar el Barça en moltes dificultats en els vuitens de final de la copa a partit únic. Aquell dia el Barça va remuntar el gol inicial de Fran García, amb gols de Messi i Frenkie (1-2).

VALLECAS, UN FORTÍ

El Rayo i el Sevilla són els únics equips de primera que no han cedit punts com a locals