Barça

Xavi Hernández

Tècnic del Barça

“Visualitzo una victòria i no preveig res més”

Més d’una vegada Xavi es va negar a contestar què passaria si l’equip avui no és capaç de guanyar el Benfica i es complica el seu futur en la Champions. Però ningú el va treure del seu discurs optimista abans d’afrontar una final en el seu segon partit a la banqueta del Camp Nou. De fet, de res li serviria pensar en una hipotètica derrota, així que va fer de la roda de premsa prèvia un cant a la positivitat i a la confiança, que tant pregona des que va fitxar. “Visualitzo una victòria demà. Preparo l’equip per guanyar, perquè vegin que demà és una oportunitat per estar a vuitens; millor pensar en positiu que en negatiu. Prefereixo no pensar en la hipòtesi negativa, no la preveig. El que jo he viscut en el Barça és guanyar i lluitar pels títols; si parlo del missatge en cas de derrota estic transmetent allò que no penso. Per ara deixa’m somiar i pensar a guanyar.”

Al cap i a la fi, l’escenari per al Barça és molt clar. Li queden dos partits, contra el Benfica i el Bayern de Munic, i n’ha de guanyar un. El d’avui al Camp Nou sembla el més accessible, malgrat que caldrà demostrar-ho. L’empat podria obligar-los a anar a Munic a guanyar en funció dels resultats. “Vam ser superiors a l’Espanyol, vam merèixer guanyar per més gols, però cal demostrar les coses al camp. El Barça no està en un moment de presumir, però sí que som optimistes i positius. Cal ser valents, sortir a l’atac i buscar la victòria per estar a vuitens. Però allà vam perdre 3-0, aquesta és la nostra realitat”, va dir. A més a més, com va recordar, la Champions és una altra història i el Benfica no és un rival gens fàcil. “És un gran equip, tinc molta admiració i respecte a Jorge Jesús. Té un gran equip, centrals molt forts, jugadors molt importants en totes les línies... Tractarem de portar el partit al nostre terreny, però serà complicat.”

A Xavi no l’espanta la pressió afegida que suposa el fet de no poder fallar, al contrari. “És una revenja per a nosaltres, per dir que som el Barça, que juguem a casa, i m’agrada el repte.” I és que malgrat la situació del club i l’equip, està disfrutant de l’experiència d’entrenar l’equip de la seva vida. “Estic molt content, molt feliç, tinc un caràcter molt positiu. Estic al millor club del món, soc un privilegiat.” Xavi va fer una defensa de la feina dels entrenadors, a qui veu com els “líders espirituals” per transmetre la seva idea als jugadors, que són els més importants perquè són els que juguen. El tècnic del Barça, des que ha arribat, no s’ha cansat de repetir-los com cal i vol jugar. “El més important és la idea. Volem la pilota, pressionar a dalt, recuperar a dalt... Si tens la pilota, més possibilitats de guanyar. Vull mentalitat guanyadora, generar més ocasions, ser més valents, arribar a l’àrea, així tindrem més possibilitats de guanyar.”

I també passa per jugar amb extrems ben oberts. Avui té moltes baixes en aquestes posicions, però ahir no va voler descartar que pugui reaparèixer Dembélé. Xavi també va negar que a l’equip li falti un migcampista amb més físic. “Ja tenim mitjos físics, ja en tenim. De Jong o Nico, o el mateix Busi, sense ser gaire fort, és un dels migcampistes que més pilotes recupera del món. Per jugar com ho fem nosaltres no cal fer dos metres i pesar 85 quilos... Mira quantes pilotes recupera Pedri, com feia Iniesta. Però aquest perfil que demanes el tenim, Nico o De Jong.”

Precisament, sobre Pedri va voler felicitar-lo pel Golden Boy, un guardó que li anirà molt bé per aixecar els ànims després de la seva recaiguda. Perquè Xavi sí que va parlar de segona recaiguda. No hi ha data encara perquè torni, però ho ha de fer recuperat al cent per cent. Finalment, va tornar a elogiar l’ambient del Camp Nou en el derbi.

Prefereixo no pensar en la hipòtesi negativa, no la preveig. El que jo he viscut en el Barça és guanyar i lluitar pels títols
El Barça no està en un moment de presumir, però sí que som optimistes i positius. Cal ser valents, sortir a l’atac i buscar la victòria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)