Barça

El protagonista

Ousmane Dembélé

Un retorn molt esperat

El partit era una final i calia arriscar-se, ni que fos una mica. Per això Xavi Hernández no va descartar que Dembélé pogués reaparèixer en el partit contra el Benfica. Evidentment sense posar-lo en risc, perquè amb el francès sempre s’ha d’extremar la prudència, i els serveis mèdics havien demanat calma en el seu retorn als terrenys de joc. En aquest sentit s’ha complert l’objectiu, perquè amb Ousmane s’ha anat amb peus de plom fins que les seves sensacions van certificar que era el moment. Perquè Xavi ja va dir que abans de fer-lo jugar li demanaria quin feeling tenia.

I Dembélé es va veure amb cor de ser el revulsiu de l’equip per si se’l necessitava durant la final contra el Benfica. De fet, ja havia estat clau en el partit contra el Dinamo de Kíev, on va reaparèixer el 2 de novembre després de la seva greu lesió al genoll que el va tenir quatre mesos fora. Amb 25 minuts en va tenir prou per sacsejar l’atac blaugrana i Ansu Fati se’n va aprofitar. Amb ell sobre la gespa, l’atac blaugrana és un altre, i l’equip guanya poder d’intimidació. Xavi va haver de recórrer a ell perquè a l’equip, malgrat que va fer un bon partit, l’estava condemnant una preocupant falta de gol, que aquesta temporada amb les pèrdues a l’estiu de Messi i Griezmann i amb els problemes de lesions d’Ansu Fati s’està notant moltíssim.

Al descans, mentre els companys eren al vestidor, va saltar a la gespa per preparar-se. Va ser en el minut 65 quan Xavi el va cridar a la banda perquè entrés. Ho va fer Yusuf Demir, ahir molt menys tímid que en els primers partits, i el Camp Nou va esclatar. Tothom confiava en la seva velocitat per desequilibrar des de l’extrem dret i no es pot dir que no ho intentés. En la seva primera jugada ja va provar de marxar de dos defensors i en la següent va deixar enrere el seu marcador i va posar una pilota a De Jong que va obligar el porter del Benfica a fer una gran aturada. Després posaria una centrada boníssima que Otamendi va enviar a córner quan Memphis ja estava a punt de rematar. La majoria de pilotes en els últims minuts van passar per les seves botes. No tan sols perquè fos un dels jugadors més frescos, sinó perquè la seva imprevisibilitat tant podia fer que servís una assistència fantàstica o que acabés marcant un gol.

Però malauradament li va faltar temps. Una mica menys de mitja hora però almenys ha reaparegut. Una excel·lent notícia per a l’equip de Xavi, que de mica en mica va creixent. Amb Dembélé ho farà encara més. I més ràpid.

32
intervencions
3
passades de mèrit bones
5
centrades Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)