Barça

Xavi: “La falta de gol? El que ens falta és atreviment”

Roda de premsa. Xavi Hernández. Prèvia Vila-real-Barça

El Barça juga demà (21 h) el primer partit lluny del Camp Nou de la nora era Xavi. Després d’una victòria per la mínima contra l’Espanyol i de l’empat a casa contra el Benfica que complica l’accés als vuitens de la Champions, ara els blaugrana confien sumar els tres punts en la visita a l’Estadi de la Ceràmica. D’aquest partit n’ha parlat avui Xavi:

Sobre el Vila-real

“El Vila-real és un equip més ofensiu que el Benfica i l’Espanyol. Espero un Vila-real que voldrà tenir la pilota. Estem parlant d’un equip de Champions i d’un gran entrenador com és Unai Emery. Serà un partit complicat. Anem a un estadi on ens acostuma a costar guanyar els partits. Serà difícil”.

La falta de gol

“Estic content amb molts aspectes. En temes defensius, sobretot. Guanyem molts duels directes. Estem agressius en la pressió post pèrdua. Però en atac ens hem d’atrevir més. Tenim perfils de jugadors que juguen per dins i són molts joves, i els falta interpretar bé aquesta última passada. A vegades obrir la pilota a l’extrem és el més fàcil i cal arriscar més”

Sobre Ricard Pruna

“Honestament el que vull és envoltar-me de gent de la meva confiança. Ricard Pruna és el millor metge que ha tingut el Barça en el primer equip. Vull gent lleial i vàlida, i crec que Pruna no hauria d’haver deixat maui el club. Espero que pugui tornar aviat”.

Ansu Fati i el partit de Munic

“Ansu està tenint bones sensacions. Ha començat ja a córrer. Hem d’anar amb compte amb ell. L’altre dia vam arriscar amb Ousmane, i veurem què fem amb Ansu. Si pogués estar a Munic seria fantàstic”.

Vital guanyar demà

“Seria molt important guanyar a Vila-real. És un rival directe nostre. Ara tenim urgències i la idea és guanyar cada partit lògicament”.

Més sobre la falta de gol

“Estic content perquè l’equip està treballant molt bé. Ens falta estar millor en l’últim terç de camp: jugar-se l’un contra un, fer l’última passada, xutar més... Però m’agrada el Barça que estic veient fins ara”.

Riqui Puig

“El Riqui és un més de la plantilla. Tothom tindrà oportunitats. Ell té molt talent per atacar centrals i fer aquesta última passada. És un jugador important com ho són Nico, Gavi, Coutinho...”

Dembélé titular?

“Dembélé està bé físicament. L’altre dia no estava al cent per cent. Va fer un esforç per ajudar l’equip. Cal cuidar-lo bé i demà decidirem quants minuts li donem”.

Dembélé i la renovació que no acaba de produir-se

“Vaig tenir una xerrada individual amb Ousmane i li vaig transmetre la importància que tenia ell en el meu projecte. A partir d’aquí depèn d’ell. Espero que pugui acabar renovant”.

La il·lusió dels culers

“Tinc la sensació que s’ha generat molta il·lusió i a nosaltres ens toca retornar aquesta il·lusió amb bon joc i victòries”

Mercat d’hivern

“El tema de fitxatges no podem parlar cada dia d’un nom. Ja veurem si ens reforcem en el mercat d’hivern o no.”

El càsting d’extrems

“La posició d’extrem és molt psicològica. Quan has marxat tres vegades del teu rival, afrontes el partit d’una altra manera. Per això rotem molt en aquesta posició”.

Lenglet i Umtiti

“Lenglet i Umtiti estan bé. Tots estan entrenant amb una actitud molt bona. Tothom es mereix jugar. Seré injust amb molts jugadors. Hi haurà dies que necessitarem en Samuel, Clément...”

Sobre els migcampistes

“Tots els migcampistes tenen perfil per arribar a l’àrea. Gavi, Nico, Pedri... tenen més condicions físiques que de les que tenia jo per arribar a l’àrea i només falta aquest atreviment”.

Sobre Sergio Busquets

“Busquets és el termòmetre de l’equip. És fonamental per mi com a entrenador. És un líder i l’alma mater del vestidor”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)