Barça

Cal una alegria a fora

Xavi i el seu Barça afronten el primer desplaçament de la nova era amb la urgència de guanyar ja d’una vegada lluny del Camp Nou en aquesta lliga. Tornen Abde i Akhomach, i Balde cau de la convocatòria

L’última vegada que Xavi Hernández va trepitjar la gespa del camp del Vila-real com a futbolista el Barça va guanyar 0-1, amb un gol de Sandro Ramírez en el minut 82. Era l’agost del 2014, i aquell era el primer desplaçament en la lliga del Barça de Luis Enrique. Xavi va jugar l’últim quart d’hora després d’entrar per Rafinha. Dani Alves, Piqué, Alba, Busquets, Manu Trigueros, Mario Gaspar i Asenjo també van jugar aquell dia. Ara, set anys després, Xavi signaria amb els ulls tancats repetir aquell resultat en el seu primer partit lluny del Camp Nou com a entrenador del Barça.

Després de la victòria per la mínima en el derbi i d’un empat insatisfactori contra el Benfica en la Champions, el Barça té la missió de sumar els tres punts avui a l’Estadi de la Ceràmica (21 h, Movistar LaLiga). Xavi intentarà que el seu Barça faci allò que no va aconseguir el Barça de Ronald Koeman –tampoc amb Sergi (empat a Balaídos)–, és a dir, guanyar per fi un partit a fora de casa en aquesta lliga. El balanç és molt dolent: derrotes al Wanda i a Vallecas, i empats a Bilbao, Cadis i Vigo.

Per guanyar, primer cal marcar. Tan senzill d’entendre i tan difícil d’aplicar. El Barça no tenia gol amb Koeman i no en té ara amb Xavi. L’equip suma 22 gols en 18 partits aquesta temporada (20 en la lliga i només 2 a Europa). La comparativa amb ara fa un any fa mal: 41 gols a aquestes alçades de la pel·lícula (25+16).

Per a la visita a Vila-real, Xavi recupera Ez Abde i Ilias Akhomach. Tots dos no van poder jugar contra el Benfica i tornen a una llista d’on n’ha quedat fora Alejandro Balde. Els dos jugadors de la Masia es disputaran un lloc en l’onze juntament amb Yusuf Demir. Possiblement Dembélé participi en la segona meitat. Xavi ja va admetre dimarts que Ousmane va forçar la màquina per jugar uns vint-i-cinc minuts contra el Benfica, i seria temerari fer-lo jugar d’inici tenint en compte que és un futbolista propens a les lesions. Xavi va dir ahir que Dembélé està bé, però qui té més números per ser titular és Abde. El seu atreviment per encarar Adri Pedrosa en el derbi li fan guanyar punts. Perquè Xavi precisament va reclamar ahir atreviment als seus futbolistes.

Més enllà del futbolista que ocupi l’extrem dret, l’altra incògnita és saber si el Barça jugarà amb línia de quatre al darrere com el dia de l’Espanyol, o si bé actuarà amb tres centrals com el dia del Benfica.

Unai Emery haurà de triar entre Boulaye Dia i Paco Alcácer. Gerard Moreno ha entrenat els dos últims dies amb el grup, però no serà titular perquè porta un mes sense jugar. L’última cosa que vol Emery és una recaiguda del seu home gol. Les bandes estan clares: Danjuma i Yeremi Pino, dos dels noms propis d’aquesta lliga.

El Barça i el Vila-real arriben al partit en una situació anímica similar. A cap dels dos els va anar bé el partit intersetmanal i tots dos saben que la seva continuïtat en la Champions s’aguanta d’un fil. La derrota del Vila-real contra el Manchester United de Cristiano (0-2) obligarà els groguets a guanyar en la visita al camp de l’Atalanta en l’última jornada. Missió difícil, igual que el Barça, que haurà d’anar a Munic a guanyar el partit.

Dels últims tres partits de lliga a casa, el Vila-real només n’ha guanyat un, contra el Getafe. I el Barça no perd un partit contra l’equip de la Plana des de la temporada 2007/08, en l’etapa Rijkaard. A més, coneguda és la mala ratxa d’Emery en partits contra el Barça. Només dues victòries per a Unai Emery en 27 precedents. Dades per a l’optimisme.

FA FRED A FORA

Mal gust de boca en les últimes dues sortides: drama a Balaídos i la fi de Koeman a Vallecas
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)