Barça

Xavi: “La falta de gol? El que ens falta és més atreviment en l’últim terç de camp”

Xavi Hernández. Entrenador del Barça

A Xavi Hernández li ha agradat l’actitud de l’equip en els dos partits contra l’Espanyol i el Benfica. L’actitud ajuda, sí, però no dona punts. Els punts els donen els gols i la manca d’efectivitat és la gran deficiència del Barça aquesta temporada. L’equip no marca. Ahir se li va preguntar a Xavi per aquesta circumstància en roda de premsa i ell considera que la falta de gol és més una qüestió d’atreviment: “Estic content amb molts aspectes. En temes defensius, sobretot. Guanyem molts duels directes i estem agressius en la pressió postpèrdua, però en atac ens hem d’atrevir més. Tenim uns perfils de jugadors que juguen bé per dins i són molt joves, i els falta interpretar bé aquesta última passada. A vegades obrir la pilota a l’extrem és el més fàcil i cal arriscar-se més.” “Estic content perquè l’equip està treballant molt bé. Ens falta només estar millor en l’últim terç de camp: jugar-se l’un contra un més vegades, fer l’última passada, xutar més... Però m’agrada el Barça que estic veient fins ara.” “Tots els migcampistes tenen perfil per arribar a l’àrea. Gavi, Nico, Pedri... tenen més condicions físiques per arribar a l’àrea que les que tenia jo com a jugador i només falta aquest atreviment.”

Xavi preveu un partit complicat contra el Vila-real, però l’equip ha de començar a puntuar de tres en tres a fora de casa si vol pujar llocs en la classificació: “El Vila-real és un equip més ofensiu que el Benfica i l’Espanyol. Espero un Vila-real que voldrà tenir la pilota. Estem parlant d’un equip de Champions i d’un gran entrenador com és Unai Emery. Serà un partit complicat. Anem a un estadi on ens sol costar guanyar els partits. Però ara tenim urgències i cal guanyar.”

Dembélé tindrà minuts en la segona part. Xavi no entén un Barça sense Ousmane i ahir va admetre públicament que ha tingut una xerrada individual amb ell per transmetre-li fins a quin punt és important per als seus plans i que espera que renovi. A qui també vol en el seu Barça és a Ricard Pruna. Xavi parla clar en aquest sentit: “Honestament el que vull és envoltar-me de gent de la meva confiança. Ricard Pruna és el millor metge que ha tingut el Barça en el primer equip. Vull gent lleial i vàlida, i crec que Pruna no hauria d’haver deixat mai el club. Espero que pugui tornar aviat.”

LA VEU DE L’ENTRENADOR

Gavi, Nico, Pedri... tenen més condicions físiques per arribar a l’àrea que les que tenia jo i només falta aquest atreviment
Vull envoltar-me de gent de la meva confiança. En Ricard Pruna és el millor metge que ha tingut el Barça i no hauria d’haver marxat mai
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)